Harry (6)

Gaat zijn drugsgebruik Harry opbreken?

Harry vertelde openlijk over zijn gebruik van verdovende middelen. Dat kan hem in de VS problemen opleveren.

Wie naar de VS verhuist moet een aantal vragen eerlijk beantwoorden, onder andere over het gebruik van drugs. Gebruikers houden de Amerikanen liefst buiten de grens.

Nu Harry openlijk heeft toegegeven dat hij drugs heeft gebruikt, duikt de vraag op wat hij heeft geantwoord toen hij zijn visum aanvroeg. De kwestie wordt ook nog eens actueel, want het visum moet dit jaar worden verlengd. Veel Amerikanen willen nu weten hoe het zit.

Visum

Bronnen zeggen dat hij eerlijk is geweest. Wat merkwaardig zou zijn, aangezien hij gewoon een visum kreeg en intussen in de VS woont.

Terwijl de regel is dat wie drugsgebruik toegeeft, geen visum krijgt en al helemaal geen verblijfsvergunning.

De autoriteiten mogen daar naar eigen inzicht een uitzondering op maken, en het lijkt erop dat Harry’s koninklijke status hem heeft geholpen. Tot ergernis van Amerikanen die vinden dat de regels voor iedereen hetzelfde zouden moeten zijn.

Pech

Mocht blijken dat Harry gelogen heeft, dan wordt hij normaal gesproken het land uitgezet. Harry heeft dan ook nog de pech, dat bij de komende presidentsverkiezingen immigratie een belangrijk thema zal zijn.

Harry en Meghan zijn dik bevriend met belangrijke Democraten, en kunnen daardoor pionnen worden in een politieke strijd.

Leestip

BESTEL HIER

Mail Online

#Royaltynl