vernietigde berichtjes prins Harry

Prins Harry moet vernietigde berichtjes terug zien te krijgen voor rechtszaak

Prins Harry moet binnenkort aan de rechter uitleggen waarom hij berichten de berichten tussen hem en de ghostwriter van zijn memoires heeft vernietigd. 

De Britse prins heeft uitgeverij NGN aangeklaagd, omdat kranten op ongeoorloofde wijze informatie over hem hebben verkregen. Harry beweert onder meer dat de Britse krant The Sun in 2016 privédetectives had ingehuurd om zijn vrouw Meghan te achtervolgen. Ook zegt hij dat er in 1994 en 1995 zo’n zelfde situatie met zijn moeder, prinses Diana, heeft plaatsgevonden.

Berichten tussen 2005 en 2023

Niet alleen moet prins Harry de vernietigde berichtjes aan de rechter gaan uitleggen. Ook moet hij de berichten terug zien te krijgen. En dat kan natuurlijk nogal wat problemen en moeilijkheden opleveren, want is dat nog wel mogelijk? Volgens Britse media zou de rechter hebben gevraagd naar sms’jes, e-mails en berichten op WhatsApp en Signal tussen 2005 en 2023. Dit is natuurlijk een erg lange tijd. Toch zijn de laatste drie jaar vooral belangrijk. Dit alles heeft bij dit soort zaken te maken met een schadeclaim en het verlopen hiervan. 

Het Lot Van De Rebelse Spare Prins Harry
Prins Harry met zijn vrouw Meghan Markle

Vertraging in zaak

Uitgeverij NGN probeert de zaak steeds weer te vertragen. Dit voorjaar had de uitgever een verzoek ingediend om te bepalen of prins Harry wel binnen de tijdslimiet zijn aanklacht had ingediend. Gelukkig voor hem ging de rechter daar toen niet in mee, want dit zou alleen maar voor meer uitstel én nog meer kosten zorgen. 

Lees ook: Rechtszaak prins Harry tegen uitgever The Sun gaat door zoals gepland

Veertig andere mensen

Niet alleen prins Harry heeft NGN aangeklaagd, ook ruim veertig anderen, waaronder acteur Hugh Grant, Guy Ritchie en politici. Eind april heeft Hugh Grant een financiële overeenkomst gesloten met NGN, waarna er een einde kwam aan zijn rechtszaak tegen de uitgeverij. Hopelijk komt er voor prins Harry ook snel en einde aan, maar dan moet de prins wel eerst zijn vernietigde berichtjes boven water zien te krijgen.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES