skeleton

Sportieve prins Harry waagt zich in Canada aan skeleton 

Dat prins Harry sportief is en wel van een sportieve activiteit houdt, dat wisten we al. Maar dat hij zo stoer is? Bekijk hier de foto’s van de prins. 

Prins Harry houdt van sport. Niet alleen bezoekt hij vaak tennis-, polo-, en zwemwedstrijden. Ook doet hij er het liefst graag aan mee. In interviews heeft hij al vaak aangegeven dat sporten erg belangrijk is voor hem. 

Prins Harry in Canada

Op dit moment zijn prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle in Canada aanwezig, in de plaats Whistler. Hier zal volgend jaar de Invictus Games gaan plaatsvinden, waar prins Harry initiatiefnemer van is. Een belangrijk onderdeel van de Invictus Games is skeleton, dus de prins kon het niet laten om deze bobsleebaan zelf uit te proberen. 

Lees ook: Prins Harry ontmoet Nederlandse spelers Invictus Games

Wat is skeleton? 

Skeleton is ook wel een variatie van rodelen. Hierbij lig je op je buik op een skeleton, met het hoofd naar voren. Sinds 2002 is het een erkende olympische sport. Ook is deze sport een groot onderdeel bij de Invictus Games, een toernooi voor fysiek of mentaal gewonde veteranen. 

Lees ook: Eindelijk nieuwe datum Harry’s Invictus Games bekendgemaakt

Hoge snelheid

Meghan Markle keek trots toe en zag hoe haar man, prins Harry, maar liefst twee keer met harde snelheid over de baan gleed op een skeleton. Natuurlijk werd ook aan haar de vraag gesteld of ze het een keertje wilde proberen. “Absoluut niet”, was hierop haar antwoord. Prins Harry liet na afloop weten dat hij het te gek vond en niet kan wachten tot de Invictus Games. 

Lees ook: Sportief: Kate speelt een potje rolstoelrugby mee

Foto’s van prins Harry op skeleton

Er zijn heel wat foto’s gemaakt van prins Harry op de skeleton. Hieronder zijn deze foto’s van hem te bewonderen. 

Invictus Games Vancouver Whistlers 2025's One Year To Go Winter Training Camp
Prins Harry in actie
Invictus Games Vancouver Whistlers 2025's One Year To Go Winter Training Camp
Harry in Canada
Invictus Games Vancouver Whistlers 2025's One Year To Go Winter Training Camp
Prins Harry op een skeleton

Tip van de redactie

Droom je ervan om net zo fit en energiek te zijn als prins Harry? Begin vandaag nog met een Fitbit Charge 6. Met geavanceerde tracking voor elke activiteit, helpt het je koninklijke fitnessdoelen te bereiken. Voor meer info klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl