Eindelijk nieuwe datum Harry’s Invictus Games bekendgemaakt

Sporters, fans en ons eigen land hebben flink wat geduld moeten hebben. Maar eindelijk zijn er dan vervangende data voor de Invictus Games van prins Harry bekendgemaakt. De Spelen vinden in ons eigen landje plaats.

Het was natuurlijk voor dít jaar, 2020, al de bedoeling dat het sportevenement zou plaatsvinden in Nederland. En lange tijd gingen de voorbereidingen ook gewoon door, maar op een gegeven moment werden de coronamaatregelen te strikt om nog een dergelijk evenement te kunnen houden.

Al snel kwam prins Harry met bemoedigende woorden. Zo plaatste hij een privé-filmpje waarin hij de sporters oproept vol enthousiasme uit te kijken naar volgend jaar. Lange tijd bleef onduidelijk wanneer de Invictus Games dan zouden worden ingehaald. Maar dat is nu opgehelderd.

De nieuwe data zijn: 29 mei tot 5 juni 2021. In Den Haag, op en rond Sportcampus Zuiderpark. Voor dit jaar was bevestigd dat zowel Harry en Meghan als ook prinses Margriet (als erevoorzitter) erbij aanwezig zouden zijn. Dat is voor 2021 nog niet bekendgemaakt of bevestigd.

Lees ook:

‘William vreesde dat Harry verblind was door lust’

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA