Invictus Games in Den Haag gaan vooralsnog gewoon door

De Invictus Games, die dit jaar in Den Haag zullen plaatsvinden in mei, gaan vooralsnog door.

Natuurlijk zijn er, net als bij de organisatoren van andere grote evenementen, reële zorgen om het zich uitbreidende Corona-virus. Ook het team achter de Invictus Games, waarvan prins Harry de bedenker en beschermheer is, houdt de situatie nauwlettend in de gaten. “We volgen het advies van het RIVM en monitoren de situatie”, aldus een woordvoerder. Van een streep door de spelen zetten is momenteel geen sprake, er zijn op dit moment geen concrete redenen om het evenement niet te laten doorgaan.

LEES OOK:

De reactie volgt na publicatie van een artikel door het Britse blad The Sun, dat meende dat het voor de deelnemers weleens heel gevaarlijk zou kunnen zijn aan de spelen in Nederland deel te nemen, nu ook in ons land enkele bevestigde besmettingen zijn met het Corona-virus.

Aan de Invictus Games doen ieder jaar (oud-)militairen mee, die lichamelijk of mentaal gewond zijn geraakt tijdens hun werk in het leger. De eerste editie ervan vond plaats in 2014. Dit jaar is het dus de beurt aan Nederland om te mogen hosten, met als voornaamste locatie de Sportcampus Zuiderpark, in Den Haag.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen