Invictus Games 2020 Day 1

Prins Harry onthult: Meghan steunt Nigeria vanwege haar afkomst

Tijdens de opening van de Invictus Games op zaterdagavond onthult prins Harry (38) dat Meghan Markle (42) dit jaar Nigeria zal aanmoedigen.

De Hertog van Sussex laat weten dat ‘de dingen misschien een beetje competitiever’ worden sinds zijn vrouw ontdekte dat ze van Nigeriaanse afkomst is.

DNA-test

Prins Harry brengt de week door in Düsseldorf tijdens de zesde editie van de Invictus Games. Voorafgaand aan de competitie gaf de prins een belangrijker toespraak tijdens de openingsceremonie. “We zijn echt enthousiast dat nieuwe landen zich bij ons aansluiten,” zegt de prins aan het publiek. “Een applaus voor Colombia, Israël en Nigeria. Ik zeg niet dat we favorieten hebben in mijn huis, maar sinds mijn vrouw ontdekte dat ze van Nigeriaanse afkomst is, wordt het waarschijnlijk dit jaar een beetje competitiever.” Meghan deelde in haar Archetypes-podcast afgelopen oktober dat ze via een DNA-test had ontdekt dat ze voor 43% Nigeriaans was. De hertogin was niet bij de openingsceremonie, maar zal zich op maandag 11 september bij haar man in Düsseldorf voegen en de slotceremonie bijwonen.

Gewonde militairen

Harry’s toespraak prees de inspirerende gewonde militairen en vrouwen uit 21 landen die de komende week zullen strijden in de Spelen die hij in 2014 heeft opgericht. “Grijp elke kans aan en geniet ervan. Want in jouw vreugde, in jouw geluk, in jouw prestaties, winnen we allemaal”

Eerbetoon

Harry vloog naar Düsseldorf na een korte stop in Londen, waar hij de WellChild Awards bijwoonde, een andere liefdadigheidsorganisatie waarvan hij het beschermheerschap heeft behouden sinds hij zich heeft teruggetrokken uit het koninklijke leven. Hij bracht ook eerbetoon aan koningin Elizabeth bij haar graf in de St. George’s Chapel, Windsor, op de eerste verjaardag van haar overlijden. De prins bezocht Balmoral niet om zijn vader te zien en ook zou hij zijn broer prins William naar verluidt niet hebben gezien, omdat de relatie tussen de broers nog steeds gespannen is.

De Invictus Games van dit jaar vinden plaats van 9 tot 16 september en omvatten 500 deelnemers uit 21 landen die strijden in 10 sporten. Dit jaar is tafeltennis voor het eerst toegevoegd.

#Royaltynl Beeld: Getty Images

Leestip

BESTEL HIER