Meghan. Harry

Weer klap voor Meghan en Harry

Meghan en Harry mogen de merknaam ‘Archetypes’ niet patenteren, maar leggen zich daar vooralsnog niet bij neer.

Dat nieuws komt kort nadat Spotify heeft laten weten geen belangstelling te hebben voor de podcast met die naam. Het betekent dat iedereen hem vrij kan gebruiken, waarmee hij voor Meghan en Harry waardeloos is geworden.

Luisteraars

Als ze door willen gaan kunnen ze een nieuwe naam bedenken, maar daarmee zijn ze dan in ieder geval een deel van de luisteraars kwijt.

Meghan en Harry probeerden rechten te claimen op de naam Archetypes op gebieden als ‘downloadbare audio-opnames en podcasts’ en op alles wat in de categorie viel van ‘culturele behandeling van vrouwen en stereotypen waar vrouwen mee te maken hebben’.

Seksualiteit

Maar het US Patent and Tradmark Office heeft hun claims afgewezen, vanwege een bestaand handelsmerk van het Arizonese bedrijf Archetypes LLC, dat in 2015 exclusief gebruik wilde voor een serie boeken en artikelen over ‘voeding, fitness, seksualiteit, psychologische zelfverbetering’ en meer.

De advocaat van Meghan en Harry, Majorie Witter Norman van het in LA gevestigde kantoor Willkie, Farr & Gallagher, heeft nu drie maanden extra gevraagd om de aanvraag te verfijnen.

Mail Online