vernietigde berichtjes prins Harry

Prins Harry onder vuur na ontvangst van militaire sportprijs

Leuk nieuws, maar ook minder leuk nieuws voor prins Harry (39): hij ontving de Pat Tillman Award. De hertog van Sussex ligt echter doordoor ook onder vuur. Critici vindt namelijk dat hij deze prijs niet heeft verdiend.

De prijs, bedoeld voor mensen die met hun militaire dienst een significante bijdrage hebben geleverd aan de sport, wordt door velen bekritiseerd. Mary Tillman, de moeder van de naamgever, is ook niet blij dat Harry de prijs heeft gekregen.

Pat Tillman was een Americanfootballspeler die na de aanslagen van 11 september 2001 de sport verliet om dienst te nemen in het Amerikaanse leger. Hij kwam in 2004 om in Afghanistan door eigen vuur.

“Ik ben geschokt dat ze zo’n controversieel persoon hebben gekozen om de prijs te ontvangen”, zei Mary tegen de Amerikaanse media. “Er zijn mensen die passender zouden zijn. Er zijn mensen die geweldige dingen doen om veteranen te helpen. Deze mensen hebben niet het geld, de middelen, connecties of privileges die prins Harry heeft. Ik vind dat dit soort mensen erkenning verdient.”

Prince Harry Visits Raf Honington
De 27-jarige prins Harry als Ere-Air Commandant van de militaire basis

Lees ook: Harry wilde al veel eerder de koninklijke familie verlaten, maar deed dit híerom niet 

Prins Harry heeft nog niet gereageerd op de kritiek. Na de bekendmaking van de prijs zei hij wel: “Deze is voor onze hele servicegemeenschap.” De uitreiking van de prijs staat gepland op 11 juli.

Tip van de redactie

Met zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES