Achternaam Sussex

Actueel: Prins Harry en Meghan veranderen achternaam van hun kinderen 

Prins Harry en Meghan Markle hebben met deze naamsverandering van hun kinderen een 64 jaar oude koninklijke traditie doorbroken. 

In 1960 werd de achternaam Mountbatten-Windsor afgekondigd door de officiële adviseurs van de overleden koningin Elizabeth, en werd deze gegeven aan mannelijke afstammelingen van haar en prins Philip. Prins Harry en Meghan Markle hebben na jaren deze koninklijke traditie nu doorbroken. 

Lees ook: Opvallend: Harry laat achternaam weg bij inschrijven nieuw bedrijf

Achternaam Sussex

In plaats van de achternaam Mountbatten-Windsors, hebben de kinderen van prins Harry en Meghan Markle, Archie en Lillibet, sinds de kroning van Charles een andere achternaam aangenomen, namelijk Sussex. Dit laat The Mirror weten. Hoe de Britse koninklijke familie over deze naamsverandering denkt, dat is nog niet bekend. 

Lees ook: Nu: Dít zal de naam van William worden als hij koning wordt

The Duke And Duchess Of Sussex Visit South Africa
Prins Harry en Meghan met hun oudste kind, Arche

Nieuwe website van Harry en Meghan

Afgelopen weke lanceerden de twee een nieuwe website. Dit zorgde, zoals verwacht, voor veel ophef. Niet alleen vond men de timing verkeerd, nu koning Charles zin is, ook staat de website volledig in het teken van de koninklijke titels van de twee. Daily mail laat hierover het volgende weten: “Ze kunnen echte problemen krijgen met het gebruiken van de naam Sussex. Het is een koninklijke titel en als er ook maar een vleugje commercie in zit, zal dit worden stopgezet.”

Lees ook: Wat is de achternaam van prins George?

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl