Geheime Codenaam George

Oeps: Prins George verklapt geheime codenaam 

Kate Middleton staat erom bekend dat ze diverse geheime namen gebruikt om niet op te vallen. Ook prins George heeft een codenaam en dít is hem.

De Britse koninklijke familie gebruikt al jarenlang geheime codenamen om veiligheidsredenen. Op deze manier wordt het dagelijks leven net iets makkelijker voor ze gemaakt. Niet alleen in het dagelijks leven, maar ook op vakantie gebruiken de Britse royals graag andere namen.

Codenaam prins William en prinses Kate op vakantie

Prins William en prinses Kate hebben op vakantie ook altijd een speciale codenaam. Prins William gebruikte de naam Danny Collins vaak, terwijl prinses Kate voor Daphne Clark koos, dit meldde The Express. Allebei de namen delen dezelfde initialen, DC, en die staat weer voor Duke en Duchess van Cambridge, hun eerdere koninklijke titels.  

The Royal Family Attend The "together At Christmas" Carol Service
The Royal Family Attend The “together At Christmas” Carol Service

Geheime codenaam van prins George

Niet alleen prins William en prinses Kate hebben een opvallende codenaam, ook prins George. Hij heeft zijn codenaam tijdens een uitstapje met zijn oma verklapt. Hij was met Carole Middleton, de moeder van Kate, in het park. George zag een schattig hondje en hij begon hem te aaien. Volgens The Express zei het hondenbaasje het volgende over deze speciale ontmoeting: “George begon mijn hond te aaien. Om vriendelijk te zijn maakte ik een praatje met de jongen en vroeg ik hem hoe hij heette, hoewel ik dat natuurlijk al wist. Tot mijn verbazing zei hij: ‘Ik heet Archie’ met een grote glimlach op zijn gezicht.” En daarmee had hij direct zijn geheime codenaam verklapt. 

Lees ook: Sarah Ferguson verklapt een geheim

Zelfde naam als neefje

Sommige mensen vinden het raar dat prins George’s zijn codenaam Archie is, terwijl zijn neefje, de zoon van prins Harry en Meghan Markle ook zo heet. Deze codenaam van George was al gekozen voordat zijn neefje Archie was geboren, vandaar dat de koninklijke familie deze codenaam voor prins George heeft aangehouden.

Lees ook: Prins Harry is trots op kleine neefje 

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl