BBC-interview Andrew

Zien: Netflix trailer van de verfilming van het omstreden BBC-interview met prins Andrew 

Netflix heeft de eerste trailer van ‘Scoop’ vrijgegeven. Dit is een film waarin we een kijkje achter de schermen nemen van het BBC-interview met de Britse prins Andrew. 

Prins Andrew wordt van meerdere zedendelicten beschuldigd. Virginia Giuffre bijvoorbeeld, had een aangifte lopen tegen de Britse prins. Zij beweert dat prins Andrew haar drie keer tot seks heeft gedwongen. Op dat moment was zij pas zeventien jaar oud. Door te schikken met Virginia, wist hij een rechtszaak te ontlopen. Hij betaalde haar ruim 14 miljoen euro

BBC-interview

Eind 2019 heeft de BBC prins Andrew geïnterviewd over deze beschuldigingen. Om zijn onschuld in de verkrachtingszaak van Virginia Giuffre te bewijzen, nam de prins vrijwillig plaats voor de camera’s. Dankzij het interview, werkte hij zich dieper en dieper in de nesten. Hij vertelde onder andere het volgende: “Virginia zegt dat ze mijn zweetgeur afstotelijk vond, maar dat kan niet, want ik heb een medische aandoening waardoor ik niet kan zweten.” Niet lang na het interview werden er meerdere foto’s van een zwetende Andrew gevonden. Hierdoor kon niemand hem nog geloven. 

Lees ook: Details over zaak tegen prins Andrew worden begin januari 2024 openbaar gemaakt 

Grote fout

Achteraf gezien was het een grote fout van prins Andrew om zijn verhaal op televisie te vertellen. Ook al wist hij uiteindelijk een rechtszaak te ontlopen, hij maakt nog altijd geen deel uit van de werkende Britse royals. Zijn reputatie is door de misbruikschandalen ernstig aangetast.

Lees ook: BBC interview slachtoffer prins Andrew

Het verhaal

Netflix komt nu met een film, waarin we een kijkje nemen achter de schermen van het BBC-interview met prins Andrew. Gillian Anderson en Rufus Sewell spelen de hoofdrollen. Scoop is het verhaal van vastberaden journalisten die een wereldschokkend interview orkestreren: het beruchte gesprek van prins Andrew met ‘BBC Newsnight’. Van producer Sam McAlister die spannende onderhandelingen voerde met Buckingham Palace, tot de verbijsterende confrontatie van journalist Emily Maitlis met de prins. Alles is te zien in deze film. 

De trailer van Scoop

Scoop is vanaf 5 april op Netflix te zien. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER

BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl