Duke And Duchess Of Sussex Netflix Documentary

Netflix-show van Harry en Meghan flink ingehaald door documentaire Beckham

Nieuwe cijfers van Netflix, verkregen door ‘Daily Mail’, laten zien dat niet alleen de belangstelling voor Meghan (42) en Harry (39) drastisch is afgenomen, maar dat het koppel ook volledig in de schaduw is gezet door de populariteit van hun voormalige vrienden, David (49) en Victoria Beckham (50).

Uit de cijfers van vorig jaar is gebleken dat de documentaire van de Beckhams wereldwijd de eerste plaats heeft bereikt met maar liefst 43,9 miljoen views tussen juli en december 2023. In dezelfde periode scoorden de eerste en tweede seizoenen van Harry & Meghan’s Limited Series slechts 1,9 miljoen views en 12,6 miljoen totale views over het hele jaar.

Toen de docuserie van de hertog en hertogin van Sussex in december 2022 voor het eerst werd uitgezonden, was het een instant hit en gaf het Netflix de grootste lancering met 81,6 miljoen bekeken uren in de eerste vier dagen. Maar na een initiële hype begonnen de kijkcijfers gestaag te dalen en verloor de serie snel aan populariteit ruim voordat de zesde aflevering werd uitgezonden.

De show staat nu op nummer 211 op de wereldwijde ranglijst van het streamingplatform, terwijl Beckham met 3,5 keer zoveel kijkcijfers en 208,5 miljoen bekeken uren in de eerste twee maanden alleen al, op nummer 1 staat.

Prince Harry Marries Ms. Meghan Markle Windsor Castle
Victoria en David Beckham op de bruiloft van Harry en Meghan

Lees ook: Kensington Palace maakt zich zorgen om ‘hechte band’ tussen Harry, Meghan en déze royals

De oorzaak van deze kloof is wellicht deels te wijten aan het feit dat fans die naar de docuserie van Harry en Meghan keken voor inzicht en intimiteit, teleurgesteld werden door hun aanhoudende ‘zielig doen’-toon. Kijkers klaagden over het ‘egocentrisme’ van het koppel en dat ze, ondanks hun benijdenswaardige privileges, niets anders deden dan klagen over hun situatie.

Lees ook: Royaltyfotograaf doet boekje open over Harry en Meghan’s ‘slechte’ bruiloft

Daartegenover stond Beckham als een show die kijkers inspireerde door het gezinsleven, de relatie en de werkethiek van de Beckhams. Fans waren lovend over het ‘doorzettingsvermogen’ van het koppel en bewonderden Beckhams bescheiden vastberadenheid en ambitie. Dit was een koppel waar kijkers zich mee konden identificeren. Bij Harry en Meghan was dit niet het geval.

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES