Day 3 Spanish Royals Visit Netherlands

Kensington Palace maakt zich zorgen om ‘hechte band’ tussen Harry, Meghan en déze royals

Harry (39) en Meghan (42) zouden de afgelopen tijd hechtere banden gekregen met andere royals die zich net als hen ‘buitenbeentjes’ voelen. Sinds e twee het Verenigd Koninkrijk in 2020 verlieten, staan hun relaties met de Britse royals er niet best voor, maar met deze royals lijken ze behoorlijk close te zijn.

Prinses Beatrice en Prinses Eugenie, dochters van Prins Andrew, hebben altijd een hechte band gehad met hun neef, prins Harry. Hun relatie bleef sterk, zelfs na het vertrek van de hertog en zijn vrouw Meghan uit de koninklijke familie in 2020.

Serieuze zorgen

Volgens koninklijke auteur Tom Quinn heeft Kensington Palace echter ‘serieuze zorgen dat Beatrice en Eugenie steeds hechter worden met Harry en Meghan’. “Er is serieuze bezorgdheid in Kensington Palace dat de dochters van prins Andrew, Beatrice en Eugenie, steeds closer worden met Harry en Meghan. Beatrice en Eugenie worden steeds meer gezien als ‘overlopers naar de donkere kant’ door een officiële van Kensington Palace.”

Lees ook: Britse royals verwijderen stiekem Harry’s statement over racisme

Volgens Tom zijn William en Kate zich ervan bewust dat Beatrice en Eugenie veel gemeen hebben met Harry en Meghan. Kensington Palace, de residentie van de prins en prinses van Wales, prins William en Kate Middleton, is al lang het onderwerp van geruchten en speculaties over de vervreemding van de Sussexes na hun vertrek uit de koninklijke familie.

Eugenie En Beatrice
Eugenie en Beatrice

Sympathie

Ondertussen voelt de hertog van Sussex dat zijn relatie met zowel zijn vader als broer ‘volledig is ingestort’. “Met de complete breuk in relaties met zijn vader en broer, voelt Harry dat Beatrice en Eugenie tot de weinige familieleden behoren die sympathie hebben voor zijn positie. Hij heeft altijd een goede band gehad met zijn nichten, maar ze zijn nu belangrijker voor hem dan ooit tevoren”, merkt Tom op.

Lees ook: Harry en Meghan Markle zijn niet aanwezig bij het huwelijk van Archie’s peetvader en dit is waarom 

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES