Hugh Grosvenor Peetvader

Harry en Meghan Markle zijn niet aanwezig bij het huwelijk van Archie’s peetvader en dit is waarom 

Hugh Grosvenor is de peetvader van Archie en hij gaat binnenkort trouwen. Toch zullen prins Harry en Meghan Markle hierbij niet aanwezig zijn, maar waarom niet?

Hugh Grosvenor is de hertog van Westminster en is een goede vriend van prins Harry en prins William. Zo goed, dat hij in 2019 de peetvader van Archie werd. Hugh stapt in juni in het huwelijksbootje met Olivia Henson. Het wordt een groot feest, waar tenminste twee belangrijke mensen zullen ontbreken: Harry en Meghan. 

Niet aanwezig op bruiloft

Hoewel prins Harry en Meghan Markle graag naar de bruiloft van Hugh Grosvenor en Olivia Henson willen, zullen ze daar toch niet aanwezig zijn. Royalty-expert Angela Levin liet hierover het volgende aan GB News weten: “Harry wil geen ophef veroorzaken. Hij realiseert zich dat het erg lastig zou zijn voor het koningshuis om daarvoor naar Engeland te reizen. Enerzijds om zijn eigen redenen, anderzijds omdat zij niet willen dat Harry komt.”

Lees ook: Meghan Markle maakt zich zorgen

Geen uitnodiging 

In eerste instantie wilde Hugh Grosvenor Harry en Meghan uitnodigingen, maar op het laatste moment besloot hij dat toch niet te doen. Hugh wilde niet dat een koninklijke ruzie een schaduw zou trekken over zijn feest. Door deze mogelijke spanningen besloot hij om geen uitnodiging te versturen. 

The Prince Of Wales Attends Consecration Service
Hugh Grosvenor, de peetvader van Archie

Ruzie bijleggen

Een vriend van Hugh Grosvenor vertelde aan The Sun: “Hugh zou willen dat ze hun verschillen bijleggen en het goedmaken, maar hij realiseert zich dat dit waarschijnlijk niet voor de bruiloft zal gebeuren. Hij wilde voorkomen dat iets de dag zou overschaduwen, vooral voor Olivia, en wil geen ongemakkelijkheid.”

Broer William wel aanwezig

Prins William zal wel bij de bruiloft van Hugh Grosvenor aanwezig zijn. Er wordt zelfs gezegd dat prins William een van de getuigen van de hertog van Westminster is. Prinses Kate zal, net zoals koning Charles, niet naar de bruiloft komen. 

Lees ook: Charles: terugkeer prins Harry zou leuk zijn

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl