koninklijke regel

Met déze actie heeft Meghan Markle een koninklijke regel verbroken 

Meghan Markle bracht afgelopen week een bezoek aan een kinderziekenhuis in Los Angeles. Tijdens dit bezoek heeft ze een belangrijke koninklijke regel verbroken. 

Meghan Markle woont de afgelopen jaren met haar man, prins Harry, en hun twee kinderen in de Verenigde Staten. De twee wilden een rustiger leven, ver weg van de Britse Media. De twee zetten zich in de Verenigde Staten in voor diverse goede doelen. 

Koninklijke regel 

Het is als leden van de Britse koninklijke familie niet toegestaan om handtekeningen uit te delen. Hoewel Meghan Markle geen wereld lid is van de koninklijke familie, heeft ze wél haar titel ‘hertogin van Sussex’ behouden. Door tijdens een bezoek aan een kinderziekenhuis handtekeningen uit te delen, heeft ze een belangrijke regel aan haar laars gelapt en daar zullen ze volgens diverse bronnen in het Verenigd Koninkrijk niet heel blij mee zijn. Volgens royalty catcher Daniele Elser zal Queen Elizabeth zelfs in haar graf omdraaien. 

Lees ook: Koning Felipe deelt handtekeningen uit

Teleurstelling

Vorig jaar werd aan prinses Kate een handtekening gevraagd. De prinses moest de jonge fan helaas teleurstellen. Ze zei: “Ik mag mijn naam niet schrijven, maar ik mag wel iets tekenen.” Ze schetste daarop een bloem en wat kleine planten. Dit was extra toepasselijk, omdat ze op een locatie waren met veel bloemen. Toen het later nog een keer werd gevraagd legde ze uit dat ze geen handtekening kon geven: “Het is niet toegestaan dat ik mijn handtekening geef. Dat is gewoon een van de regels.”

Lees ook: Juan Carlos moet nog handtekening zetten

2024 Sxsw Conference And Festival Day 1
Meghan Markle

Waarom geen handtekening?

De regel is er niet voor niets, maar waarom mogen de Britse royals geen handtekeningen uitdelen? Dit is eigenlijk heel erg simpel: hiermee wil het Britse koninklijke paleis voorkomen dat er handtekeningen van Britse royals vervalst zullen worden. Meghan Markle is overigens niet het eerste lid van de Britse koninklijke familie die deze regel heeft gebroken. Ook koning Charles gaf in 2010, toen hij nog kroonprins was, een keer zijn handtekening. 

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl