moeilijke tijd

Op déze manier steunt Sarah Ferguson Kate en Charles in deze moeilijke tijd 

Niet alleen Kate en Charles hebben kanker, ook Sarah Ferguson heeft twee keer kanker gehad. Volgens haar geeft de vervelende ziekte verbinding met Kate en Charles. 

Drie weken nadat Sarah Ferguson genezen was verklaard van borstkanker, kreeg ze te horen dat ze huidkanker had. Ze heeft daardoor een heel moeilijk jaar achter de rug, maar gelukkig heeft ze een aantal maanden geleden te horen gekregen dat ze ook van huidkanker is genezen. 

Positief in moeilijke tijd 

Ondanks de moeilijke tijd bleef Sarah Ferguson altijd positief. Ze bleef zo positief dankzij de steun van haar familie. Niet alleen haar twee dochters en kleinkinderen zorgden voor steun en afleiding, maar ook haar ex-man prins Andrew, waarmee ze nog steeds in een huis woont, zorgde iedere dag weer voor een glimlach op haar gezicht. 

Lees ook: Sarah Ferguson geeft update huidkanker: ‘Had veel erger kunnen zijn’

Filmfestival in Cannes

Tijdens haar verschijning op het filmfestival van Cannes deelt ze een update over haar gezondheid en is ze openhartig over de ziekte kanker. “Vanavond gaat het heel goed met mij”, vertelde de hertogin. “Ik denk dat we erin geslaagd zijn om de kanker onder de duim te krijgen, in plaats van dat de kanker over mijn leven heerst.”

SARAH FERGUSON borstkanker
Red Cross Charity Event 2023 Inside

Laten controleren

Ze vertelt hoe belangrijk het is om je te blijven controleren. “Ik denk dat veel mensen het eng vinden om over deze dingen te praten.” Sarah is er juist heel open over en deelt dat graag: “Ik ben erg blij met mijn borstamputatie en mijn borsten en vind het fijn om erover te praten.”

In hetzelfde schuitje als Charles en Kate

Sarahs diagnose was tegelijkertijd met de kankerdiagnoses van zowel koning Charles als prinses Kate. De hertogin vertelt dat ze de twee steun heeft kunnen geven. Dit deed ze door te blijven benadrukken dat ‘eenheid in het gezin de sleutel is.’ Ze vertelt: “Ik denk dat de sleutel tot het leven is dat we elkaar allemaal steunen.”

Lees ook: Eindelijk goed nieuws voor Sarah Ferguson: ze is kankervrij

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP/GETTYIMAGES