sarah Ferguson

Sarah Ferguson geeft update huidkanker: ‘Had veel erger kunnen zijn’

Tijdens Breast Cancer Awareness Week staat Sarah Ferguson (64) stil bij haar gezondheid. Via Instagram roept ze op om gezondheidscontroles te doen.

Amper drie weken na het bericht dat Sarah Ferguson als genezen was verklaard van borstkanker, kreeg ze de diagnose dat er ook huidkanker bij haar is geconstateerd. Op een foto op Instagram is ‘Fergie‘ volledig gehuld in het roze. “Om de #BreastCancerAwarenessWeek te benadrukken, wil ik iedereen aansporen om nauwlettend te zijn met hun gezondheidscontroles”, begint ze haar bericht. “Ik ben vastbesloten om te doen wat ik kan. Ik wil het bewustzijn ervan vergroten door mijn verhaal te delen. Ik kreeg de diagnose borstkanker in 2023, en dit jaar kreeg ik het bericht dat ik een melanoom had – een agressieve vorm van huidkanker. En als mijn artsen niet zo zorgvuldig waren geweest, had mijn situatie vele malen erger kunnen zijn.

Lees ook: Nu: Prins Andrew en Sarah Ferguson staan op het punt van hertrouwen

Sarah gaat verder: “Het was een druk 2023 en ik stelde mijn mammografie bijna uit, maar mijn zus Jane haalde me toch over om te gaan”, gaat ze verder in haar bericht. Wat ze daarna kreeg te horen, had ze nooit verwacht. De nieuwe diagnose huidkanker kwam naar haar eigen zeggen ‘als een schok’.

Lees ook: Slecht nieuws voor Sarah Ferguson: ze heeft ergste vorm van huidkanker

Gezondheidscontroles

Ze eindigt haar bericht met het dringende verzoek om gezondheidscontroles niet over te slaan. “Ik ben nu in de beste handen en voel me positief dankzij de steun van mijn familie. Dagen kunnen het verschil maken tussen leven en dood, dus sla alsjeblieft je gezondheidscontroles niet over, of stel ze niet uit. Dring er bij je dierbaren op aan om ook naar die van hen te gaan.”

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES