chemotherapie Charles

Koning Charles raakte smaakvermogen kwijt door chemotherapie

Bij de Britse koning Charles werd eerder dit jaar kanker vastgesteld. Sindsdien krijgt hij chemotherapie en dat zorgt voor de nodige bijwerkingen. 

Begin februari werd koning Charles aan zijn vergrote prostaat geopereerd. Hij verbleef toen drie dagen in het ziekenhuis. Niet lang daarna werd door Buckingham Palace bekend gemaakt dat er kanker bij koning Charles is ontdekt. Daarop is de koning direct gestart met een behandeling, waaronder chemotherapie.

Smaakvermogen kwijt door chemotherapie

Koning Charles was afgelopen maandag op werkbezoek en daar sprak hij met een veteraan van het Britse leger. Deze veteraan leed ook aan kanker. Samen spraken ze over de ziekte. De oud-militair zei onder andere dat hij zijn smaakvermogen door de chemotherapie is kwijtgeraakt. De koning antwoordde daarop dat hem hetzelfde is overkomen. 

Lees ook: ‘Charles verder met behandeling tegen kanker na werkbezoek’

kankersoort KONING CHARLES
Koning Charles verlaat het ziekenhuis na behandeling

Werk weer hervat 

Sinds eind april heeft koning Charles zijn werkbezoeken weer hervat. Wel zal hij het nog rustiger aan gaan doen dan voor zijn diagnose. Hij plant de werkbezoeken namelijk rond zijn behandeling in. Het eerste werkbezoek waar hij naartoe ging was een kankerbehandelcentrum in Londen. Daarna heeft hij ook een militaire school in Surrey bezocht.

Lees ook: Koning Charles weer op werkbezoek: ‘Eindelijk mijn kooi uit’ 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES/ANP

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl