Kate (4)

Is Kate klaar met het gedoe rondom prins Harry?

Eerder werd gezegd dat Kate Middleton zich inzet om de relatie tussen prins Harry en prins William te herstellen.

Ook zou ze ’s avonds laat in het geheim telefoongesprekken voeren met prins Harry om de situatie recht te zetten. Nu meldt een andere bron een tegengesteld standpunt van Kate.

Geheime telefoontjes

Volgens diverse koningshuis-experts met contacten bij Kensington Palace, doet Kate geen pogingen om de band tussen de broers te herstellen. Sterker nog, er zouden geen ‘late night calls’ plaatsvinden.

“Mijn contacten bij Kensington Palace hebben gezegd dat er niks waar is van dit verhaal”, zegt Amerikaanse journalist Kinsey Schofield. “William en Kate ontvangen niet met regelmaat updates over Harry en Meghan, dus Kate zou zich niet bewust zijn van Harry’s moeilijkheden’, deelde Kinsey. Tijdens de ‘geheime telefoontjes’ zou Kate Harry naar aanleiding van deze ‘moeilijkheden‘ hebben gezegd dat ‘hij zijn hoofd omhoog moet houden en zich niet druk moet maken om tijdelijke tegenslagen.”

Boek

Een aanzienlijk deel van Williams ongenoegen tegenover Harry draait om het feit dat Harry en Meghan openlijk over Kate hebben gesproken tegenover Oprah en in zijn onthullende boek ‘Spare’.

Toen Harry met zijn boek kwam, zou Kate zich hebben teruggetrokken. Daarin beweerde hij dat William hem fysiek had aangevallen tijdens ruzies, en dat hij en Kate niet warm liepen voor Meghan.

Teruggetrokken

Naar verluidt zou Kate in 2021 wel hebben geprobeerd om de broers nader tot elkaar te brengen. Volgens Christopher Andersen, de auteur van het boek ‘The King’ zou ze ook William hebben aangemoedigd om contact op te nemen met Harry. Ook tijdens de uitvaart van prins Philip heeft ze een poging gedaan. “Kate heeft zich teruggetrokken. Ik betwijfel of ze met Harry praat om de banden te herstellen. De situatie kan snel verergeren, en dat beseft ze heel goed”, weet de auteur. “Haar voorzichtigheid staat hoog aangeschreven – dat heeft haar gebracht waar ze nu is.”

De prins en prinses van Wales richten zich nu op hun doelen voor 2023. Ze maken er een punt van om zichzelf van het gedoe rondom de Sussexen te distantiëren. Het lijkt erop dat Kate veel respect heeft voor de gevoelens van prins William en niet achter zijn rug om iets zou uitvoeren. “Ik geloof niet dat Harry privé met Kate zou praten zonder Meghans blessing.”

Hechte band

In het verleden waren Kate en Harry juist heel close – Harry sprak vol lof over de tijd dat hij haar net leerde kennen in ‘Spare’ en ook Andersen bevestigde hun eens zo hechte band: “Ze maakten elkaar aan het lachen. Kate en Harry vonden altijd dat William alles te serieus nam, dus achter zijn rug om liepen ze altijd met hun ogen te draaien en te giechelen.”

Een andere insider beweert volgens Daily Mail dat Kate Meghan de schuld geeft van de afstandelijkheid tussen Harry en William, en dat ze zich vreselijk voelt dat de hertog zo’n dramatische breuk heeft met zijn familie. “Kate voelt zich vreselijk dat de royals en Harry op dit moment in deze impasse zitten met zo weinig contact tussen hen” zegt de bron. “Ze geeft Meghan er bijna volledig de schuld van, en hoe langer dit doorgaat, hoe meer het haar van streek maakt en frustreert.”

Leestip

BESTEL HIER