handschoenen

Hierom droeg prinses Diana nooit handschoenen 

Prinses Diana was anders dan de meeste leden van het Britse koningshuis. Een voorbeeld hiervan was dat ze nooit handschoenen droeg, maar waarom niet? 

Prinses Diana was niet zomaar een prinses. Ze was warm, modern, vooruitstrevend en een echt mensenmens. Ze was dol op andere mensen, uit welke bevolkingsgroep ze ook kwamen en hoe jong of oud ze ook waren. Ze respecteerde ze allemaal. 

Handschoenen dragen 

Binnen de koninklijke familie werden de vrouwelijke leden altijd aangemoedigd om handschoenen te dragen. Queen Elizabeth bijvoorbeeld was bijna nooit zonder handschoenen te zien. Waarom? Ze was bang door het vele handen schudden bang om ziek te worden. Daarom had ze altijd handschoenen aan die perfect bij haar outfit stonden. Stuk voor stuk waren ze altijd erg elegant. 

Lees ook: Hierom wil Meghan niet terug

Toegankelijk als prinses

Prinses Diana koos er, eigenlijk geheel tegen de regels in, ervoor om juist geen handschoenen aan te trekken wanneer ze handen ging schudden. Ze vond het belangrijk om toegankelijk te zijn en wilde warmte uitstralen. Met handschoenen ging dit niet lukken, want die zouden juist status reinheid en zuiverheid uitstralen. En dit paste niet bij Lady Di, zij wilde juist zoveel mogelijk mensen een hand geven, of bij de hand vastpakken. Ook stopte ze met het dragen van hoeden, zodat ze kinderen een knuffel kon geven. 

Lees ook: De knikkende knieën van prins William

zeldzame babyfoto diana
Prinses Diana

Begroeten met knikje

Prinses Kate draagt vaak ook geen handschoenen, maar geeft mensen ook geen hand. Ze houdt haar handen altijd vast om haar clutch, zodat ze mensen alleen maar hoeft te begroeten met een knikje. Heel anders dus dat prinses Diana. 

Lees ook: Prins bijgepraat over toegankelijke media

Bekijk hieronder gratis de iconische kledingstukken van Diana Spencer

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl