Harry, Meghan

Hierom wil Meghan niet terug

Meghan Markle wil onder geen beding terug naar het Verenigd Koninkrijk. Daarvoor heeft ze een herkenbare reden.

Prins Harry staat op excuses van zijn vader, koning Charles, en zijn broer, prins William, voor al het leed dat hem zou zijn aangedaan, zo ongeveer vanaf zijn geboorte. Dat zit er al niet in, sterker nog: Charles heeft al gezegd dat hij geen tijd heeft om prins Harry te ontvangen, als die binnenkort enkele dagen in Engeland is.

Protocol

Voor Meghan Markle ligt het net even anders. Zoals we hebben kunnen zien in The Crown bestaat er een extreem rigide protocol, dat er voor zorgt dat ook binnen de familie royals voor andere royals moeten buigen. Dat heeft dan weer te maken met hun status en plek in de pikorde.

Kniks

Die bepaalt nu dat de prinses van Wales, Kate Middleton, hoger in rang is dan de hertogin van Sussex, Meghan Markle. Meghan zou daardoor bij iedere ontmoeting een kniks moeten maken voor Kate, de vrouw aan wie ze een enorme hekel heeft, en vice versa. Die vernedering wil ze niet ondergaan, dus blijft ze liever thuis.

Meghan heeft toch al niks met de kniks. In de documentaireserie voor Netflix maakte ze het koninklijke gebruik uitgebreid belachelijk, tot grote woede van de traditionele Britten.

eloise
KLIK HIER

The Sun

#Royaltynl