×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins bijgepraat over toegankelijke media

  Prins bijgepraat over toegankelijke media

  Prins Carl Philip van Zweden heeft dinsdag een bezoek gebracht aan een organisatie die ijvert voor toegankelijke media-uitingen. De prins liet zich informeren over wat Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) doet.


  MTM is door de overheid in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat iedere Zweed kan lezen, ook als ze beperkingen hebben. De organisatie zorgt voor toegankelijke boeken. Het gaat dan om literaire werken die als het ware hertaald zijn naar eenvoudig Zweeds zodat ze voor mensen met leesproblemen te begrijpen zijn.

  Ook geeft MTM een speciale krant uit met een bijbehorende site waarop nieuwsitems in eenvoudige bewoordingen aan de lezer wordt aangeboden. Daarnaast levert het allerlei hulpmiddelen om lezen voor iedereen bereikbaar te maken.

  Carl Philip, zelf dyslectisch, kreeg een rondleiding en werd bijgepraat over de toekomstplannen van MTM. Aan het eind van zijn bezoek nam de royal deel aan een paneldiscussie waarin de toekomst voor toegankelijke media centraal stond.

  7 maart 2018 - 10:22