File Britain Royals

Het antwoord op de vraag of de klokken zullen luiden voor Andrew

Het duurt nog even. Zijn verjaardag is op 19 februari. Uit het schema van de klokken van Westminster Abbey kunnen we echter nú al opmaken of de klokken voor Andrew zullen luiden op zijn verjaardag.

En het korte antwoord is: ja. Ook in 2021 luiden de beroemde klokken gewoon weer voor prins Andrew, op zijn verjaardag. Westminster Abbey updatet en deelt zijn klokkenluid-schema namelijk online, waarbij dus gespot kan worden op welke royal verjaardagen de klokken te horen zullen zijn.

Op 19 februari is dat het geval, Andrew’s verjaardag. De prins kwam in een behoorlijk duister daglicht te staan, in de voorbije maanden. Hij probeerde eind 2019 met een tv-interview te weerleggen dat hij nauwe banden onderhield met zakenman Jeffrey Epstein. Maar inmiddels komen meer en meer details naar boven. En heeft de zoon van koningin Elizabeth al vele stappen terug moeten zetten. Hij vervult nauwelijks nog royal duties. En was ook niet te zien op de trouwfoto’s van zijn oudste dochter, Beatrice, die vorige maand in het huwelijksbootje stapte met haar Edoardo.

Onlangs nog probeerde een Britse roddelkrant een kleine rel te creëren rondom Meghans verjaardag. Zij was een paar weken terug jarig en voor haar werden de klokken van Westminster Abbey niet geluid. Dit is echter niets nieuws, zij en Harry zijn simpelweg niet opgenomen in het schema voor luiden. Hierover zijn al decennialang afspraken met het Britse koningshuis.

Lees ook:

Slachtoffer Epstein zegt dat Andrew ‘cruciale informatie’ heeft

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA