Beatrice 3

Steeds meer details bekend over Beatrice’s ‘stille’ bruiloft

De oorspronkelijke datum voor haar huwelijksdag was 29 mei van dit jaar. Door corona kon dat niet doorgaan. De verwachting was dat Beatrice en Edoardo hun grote dag zouden uitstellen tot 2021, maar ze hielden ons allemaal voor de gek.

Je las bij ons vrijdag al dat Beatrice en Edoardo Mapelli Mozzi mogelijk ‘in stilte‘ getrouwd waren. Dat bleek te kloppen, want een dag later – op zaterdag – bevestigde het koningshuis dat de twee inderdaad in de echt waren verbonden. Niets geen groot uitgemeten en flink gevierde uitgestelde bruiloft in 2021 dus, maar een bescheiden ceremonie en klein aantal gasten op een onverwacht moment.

Beatrice droeg een vermaakte galajurk van haar eigen oma, Elizabeth. Ontworpen door Norman Hartnell. De jurk deed prachtig dienst als trouwjurk op Beatrice’s grote dag. En natuurlijk mocht ook een koninklijke diadeem, de bijzondere Queen Mary-diadeem, niet ontbreken. Maar los van haar verschijning, komen ook steeds meer andere details over de bijzondere dag naar buiten. De opvallendste zetten we op een rijtje:

Prins Andrew, haar vader, heeft Beatrice wél weggegeven maar staat niet op de huwelijksfoto’s die gedeeld zijn. Hoogstwaarschijnlijk heeft dit alles te maken met de controverse rond zijn persoon.

De vintage jurk die Beatrice droeg en ook door haar oma is gedragen (echter niet als trouwjurk door Elizabeth) was bezaaid met diamanten.

Rob en Patrice van Helden verzorgden de bloemen voor de grote dag. Best bijzonder, want deze bloemisten komen uit Nederland.

De enige gasten bij de voltrekking waren Elizabeth en Philip, Sarah Ferguson en Andrew, zusje Eugenie en haar man Jack, plus een handjevol andere naaste familieleden. En de 3-jarige zoon van Edoardo, Wolfie. Het knulletje mocht naar verluidt de ringen dragen en was ere-getuige.

Volgens een uitgebrachte verklaring voldeed de bruiloft aan alle richtlijnen van de Britse regering, in verband met corona.

Zelfs prinses Eugenie, die doorgaans behoorlijk actief is op Instagram, postte niets over de royal wedding. Het is dus bijzonder goed geheim gehouden.

Beatrice 1
Beatrice 3
Beatrice 4
Beatrice 5

Lees ook:

Kroonprins Haakon is vandaag jarig!

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @theroyalfamily