bliksembezoek Prins Harry

‘Harry weigerde in koninklijke residentie te slapen wegens slechte beveiliging’

Prins Harry (39) heeft eerder deze maand geweigerd om tijdens zijn bezoek aan Londen in een koninklijke residentie te verblijven. De beveiliging zou namelijk niet op orde zijn. Hierom wees hij de uitnodiging van zijn vader af. Dat schrijft de Britse krant ‘The Telegraph’.

Volgens The Telegraph had de koning Harry uitgenodigd om te verblijven in een van de koninklijke residenties, maar Harry weigerde omdat hij zich daar niet voldoende beveiligd voelde.

Hij was niet akkoord met het idee om op een openbare plek te verblijven zonder politiebescherming. In plaats daarvan koos de prins om in een hotel te slapen tijdens zijn meerdaagse bezoek ter ere van het jubileum van zijn Invictus Games.

Lees ook: Prins Harry verliest opnieuw rechtszaak rondom beveiliging Britse politie

Eerder had de hertog van Sussex al juridische stappen ondernomen om politiebeveiliging te eisen tijdens zijn verblijf in het Verenigd Koninkrijk. Dat is iets waar hij recht op had als lid van de koninklijke familie. De beveiliging werd echter stopgezet nadat hij in 2020 een stap terug deed binnen het Britse koningshuis.

Lees ook: Zien: Prins Harry en Meghan Markle zijn vandaag precies 6 jaar getrouwd 

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES