Koning Charles documentaire

Op tweede kerstdag komt BBC met documentaire over koning Charles 

Niets te doen op tweede kerstdag? Op 26 december komt BBC met een documentaire over het eerste jaar van koning Charles.

Charles III: The Coronation Year

Koning Charles werd voor Charles III: The Coronation Year gevolgd tijdens het eerste jaar van zijn koningschap. Volgens de BBC bevat de documentaire veel nooit eerder vertoonde beelden en momenten van de koning en zijn vrouw koningin Camilla. Zo wordt koning Charles gevolgd in de periode rondom de kroning en de maanden daarna. De eerste twaalf maanden van de koning waren gevuld met diverse hoogtepunten: een bezoek aan Duitsland, een eerste kerstuitzending, en diverse andere reizen en evenementen. 

Eerste beelden vrijgegeven

BBC heeft de eerste beelden uit de Charles III: The Coronation Year documentaire al vrijgegeven. Hierin is een zenuwachtige Charles te zien, op de ochtend van de kroning. Hij probeert de zenuwen tegen te gaan met leuke humor. Ook komt de zus van koningin Camilla, Annabel Elliot, aan het woord. Ze vertelde over het moment dat ze haar zus in de koets zag zitten. “Ik kan het gevoel niet omschrijven, omdat het zo surrealistisch is. Dit is niet mogelijk. Het was best wel een momentje”, zegt ze hierover. 

Their Majesties King Charles Iii And Queen Camilla Coronation Day
Koning Charles net na de kroning

BBC over documentaire

Volgens de BBC bevat de documentaire momenten van grote ontroering en veel humor en laat het een uniek beeld zien van een nieuw tijdperk in de geschiedenis van de Engelse monarchie. Het is dan ook erg speciaal dat er na maar liefst 70 jaar weer een kroning georganiseerd moest worden.

Waar te zien?

Op tweede kerstdag is de documentaire Charles III: The Coronation Year op BBC One en BBC iPlayer te zien. De documentaire begint om 18.50 uur en duurt ongeveer 90 minuten. Heeft u op dat moment precies een kerstdiner gepland staan? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Volgens de BBC zal de documentaire op een later moment nog een keer herhaald worden. Ook is de documentaire vanaf 7 januari 2024 bij NPO2 te zien, met Nederlandse ondertiteling. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 19-12-2023

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl