Camilla In Het Wit

Dit zijn de tradities die overboord gaan bij de kroning

Charles en Camilla gaan het bij de coronation helemaal anders doen, ook al blijft veel hetzelfde.

Charles en Camilla gaan het bij de coronation helemaal anders doen, ook al blijf veel hetzelfde.

Naarmate de datum nadert – 6 mei – worden meer details bekend over hoe de kroning en in de praktijk uit gaat zien. Charles en Camilla zijn op zoek naar het ideale evenwicht tussen traditie en vernieuwing.

Bij de uitvaart van Elizabeth vorig jaar is duidelijk geworden, dat traditionele elementen uitermate belangrijk zijn. Tegelijk wil vooral Charles zich profileren als een moderne vorst.

Kniekousen

Dus gooit hij een aantal eeuwenoude tradities overboord. Zoals het dragen van kniekousen. Het schijnt dat hij gewoon een broek met schoenen aantrekt.

Iets ingrijpender is de heilige zalving van zijn hoofd en dat van Camilla. Zo heilig, dat bijna

niemand erbij mag zijn. Het gebeurde altijd onder een soort tent of baldakijn, die door hoge adel omhoog werd gehouden.

Strijd

Tent of baldakijn blijft, maar wordt doorzichtig. Bij Camilla houden haar tiener-kleinkinderen en prins George  hem omhoog.

Charles en Camilla zullen ook geen gebruik maken van de gouden koets. Elizabeth klaagde al over het comfort van wat zij een oude rammelkast noemde. De koets blijft op stal, het alternatief zou zomaar eens een auto kunnen zijn.

Charles heeft bovendien bekendgemaakt dat hij zoveel mogelijk gewone mensen in Westminster Abbey wil proppen. Dat gaat ten koste van een deel van de adel en van een aantal parlementsleden. Die roeren zich nu hevig, in een heftige strijd om de laatste plaatsen.

Leestip

BESTEL HIER

Daily Telegraph /BBC/Mail Online/The Guardian/Express/The Sun/The Times