naam William

Nu: Dít zal de naam van William worden als hij koning wordt 

Ook al is het medisch team van koning Charles optimistisch, de Britse pers heeft het al volop over een mogelijk aftreden of overlijden. 

Buckingham Palace heeft afgelopen week naar buiten gebracht dat koning Charles kanker heeft. Welke kankersoort de koning heeft, dat laten ze in het midden. Wel weten we dat het naar omstandigheden goed gaat met de koning van het Verenigd Koninkrijk.

Britse pers speculeert volop

De Britse pers is al volop aan het speculeren, over wat er precies zal gaan gebeuren als koning Charles wil aftreden of als hij zal overlijden. In de Britse kranten klikt het: “De ergste nachtmerrie van Charles wordt werkelijkheid.” De Britse houden stuk voor stuk hun hart vast voor de toekomst. 

Lees ook: Nu: Camilla geeft update over gezondheid koning Charles

Naam William als koning 

Roya Nikkhah, redacteur en koninklijk expert van Sunday Times, besprak de toestand van koning Charles op televisie. Ze greep haar kans om het onderwerp ‘William als koning’ te bespreken. Ook maakte ze daarbij de naam bekend die hij zal gaan dragen als hij koning van het Verenigd Koninkrijk wordt. “Het zal William V zijn”, vertelde ze. Volgens Nikkhah is William gewoon van plan zijn naam te behouden die zijn ouders hem bij zijn geboorte gaven. Dit omdat hij over de hele wereld zo bekend staat. 

Lees ook: Dit is wat we nu weten over de ernstige ziekte van koning Charles

The Coffin Carrying Queen Elizabeth Ii Is Transferred From Buckingham Palace To The Palace Of Westminster
Prins William samen met zijn vader, koning Charles

Veel veranderen

Ook vertelt Roya Nikkhah over William als koning, en daarover was ze wel heel duidelijk: “Hij zal een zeer radicale monarch zijn. De monarchie zal er heel snel heel anders uitzien. Er zal veel veranderen.” Verschillende Britse kranten en websites pikten de uitspraken van Nikkhah op. Er verschenen diverse artikels over de toekomst van de monarchie, met William aan het roer. “Deze aankondiging kan niet verontrustender zijn voor koning Charles”, klinkt het bijvoorbeeld. Ook lijkt de Britse pers te twijfelen aan de toekomst, ze verwachten namelijk niet dat de koning op korte termijn weer zal herstellen. 

Afstand van de troon

Een deel van de Britten vindt zelfs dat koning Charles beter kan aftreden, zodat zijn oudste zoon het stokje over kan nemen. “Het is ironisch hoe de vorst die tot zijn 75e heeft gewacht om gekroond te worden, nu moet meemaken hoe de publieke opinie haar tanden al zet in een nieuwe troonopvolging. De verwachting om de Prins van Wales op de troon te zien groeit non-stop”, laat een Britse krant hierover weten. 

Lees ook: Recente bezoek prins Harry zegt veel over gezondheid van Charles

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER

BEELD GETTYIMAGES