George

Dít wil prins George later worden volgens zijn vader prins William

Als ik later groot word dan… Ieder kind heeft dromen en ambities. Zo ook de Britse prins George (10). Maar voor hem ligt zijn toekomst al deels vast. Hij wordt immers uiteindelijk koning van het Verenigd Koninkrijk. Wat de zoon van prins William (41) en prinses Kate (42) toch daarnaast zou willen doen vertelt zijn vader tijdens een tuinfeest op Buckingham Palace.

Volgens Britse media heeft William onthuld dat George graag piloot zou willen worden, waarbij hij hem ‘een piloot in de dop’ noemt.

George schijnt een passie te hebben voor vliegtuigen en streeft ernaar om luchtcadet te worden. William zelf heeft van 2015 tot 2017 als helikopterpiloot gewerkt, terwijl Charles, Harry en zelfs opa Charles ook ervaring hebben met het besturen van vliegtuigen.

Lees ook: Prins George lijkt als twee druppels water op de broer van Diana Spencer

The Duke & Duchess Of Cambridge Visit The Royal International Air Tattoo
© Getty Images
2016 Royal Tour To Canada Of The Duke And Duchess Of Cambridge Victoria, British Columbia
© Getty Images

Prins George is de oudste zoon van prins William en prinses Kate van Wales. Hij is geboren op 22 juli 2013 en is de derde in lijn voor de Britse troonopvolging, na zijn grootvader prins Charles en zijn vader prins William.

Lees ook: Prins George heeft een spannende schoolweek

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES