Eugenie Jack August

Dit is waarom de kinderen van Eugenie geen titels hebben

De Britse prinses Eugenie en haar echtgenoot, Jack Brooksbank, zijn trotse ouders van twee zoons, August en Ernest Brooksbank. Maar waarom hebben zij geen koninklijke titels?

Ze trouwde in oktober 2018 met haar langdurige vriend Jack, en het paar werd in februari 2021 ouders met de komst van August. Daarna verwelkomde het stel baby Ernest in mei van dit jaar, waarbij Eugenie de eerste lieve foto’s deelde van haar babyjongen samen met zijn grote broer.

Babyeugenie
Beeld: Instagram @princesseugenie

Eugenie is de jongere dochter van de gertog van York en Sarah, hertogin van York, en is vanaf haar geboorte een prinses. Maar ondanks dat ze de aanspreektitel Hare Koninklijke Hoogheid heeft, hebben de zoons van Eugenie geen eigen koninklijke titels.

Master

Jack kreeg geen koninklijke titel na zijn huwelijk met de prinses, dus hun kinderen krijgen hun rang van hun vader. Daarom worden August en Ernest allebei aangeduid als ‘Master’ Brooksbank.

De kinderen van prinses Eugenies oudere zus, prinses Beatrice, hebben daarentegen wel recht op hun eigen titels .Dit heeft echter niets te maken met de Britse koninklijke familie.

Italiaanse adel

De echtgenoot van Beatrice, de Italiaanse Edoardo Mapelli Mozzi, is een graaf, waardoor de prinses ook een gravin is, of ‘countessa’, en daarnaast ‘nobile donna’. De familie van vastgoedontwikkelaar Edoardo maakte namelijk deel uit van de Italiaanse adel voordat het land in 1946 een republiek werd.

Beleefdheid

Het gebruik van adellijke titels wordt momenteel niet erkend door de Italiaanse staat, maar ze kunnen nog steeds uit beleefdheid worden gebruikt. Dit werd bekendgemaakt door de schoonvader van prinses Beatrice, graaf Alessandro Mapelli Mozzi.

Leestip

BESTEL HIER