Sarah Fergusion Blijkt Borstkanker Te Hebben

Deze royal is gediagnosticeerd met borstkanker

Wat een afschuwelijk nieuws. Dat moet een enorme schok geweest zijn. We hopen dat ze er goed doorheen komt.

Het gaat om Sarah Ferguson. Ex-vrouw van prins Andrew en moeder van prinsessen Eugenie en Beatrice. Sarah kreeg de diagnose borstkanker nadat een preventieve mammografie was uitgevoerd. De 63-jarige Duchesse of York kreeg daarop het advies zich te laten opereren. Het ging om borstkanker in een vroeg stadium.

Sarah Ferguson borstkanker

Die operatie heeft inmiddels plaatsgevonden en is goed verlopen. Sarah is aan het bijkomen en herstellen. Vorige week sprak ze er voor het eerst publiekelijk over, in de Britse talkshow Loose Women. De artsen hebben haar verzekerd dat de vooruitzichten goed zijn. Mogelijk is dus met de operatie van het ergste verlost.

Geen symptomen

Sarah vertelde in de talkshow onder meer dat ze het team dat de routine-mammografie maakte heel dankbaar is. Zij spotten de afwijking en toen is de bal gaan rollen. Daarvoor had Sarah geen klachten of symptomen. Ze benadrukt dan ook hoe belangrijk het is je regelmatig te laten onderzoeken.

Podcast

Sarah Ferguson En Haar Dochter Poseren
Sarah Ferguson en haar dochter

De dag voordat ze geopereerd ging worden heeft Sarah nog een aflevering van haar podcast opgenomen. Die is binnenkort te beluisteren.

Lees ook: keizerin Michiko geopereerd vanwege borstkanker

Instagram account Sarah

Via Instagram vat ze nog eens samen wat er gebeurd is. Op de foto’s bij de post zie je Sarah als gast bij de eerder genoemde talkshow. Wij wensen Sarah Ferguson en haar familie heel veel sterkte.

LEES OOK: Zussen Beatrix en Margriet hebben volle agenda’s

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty.

Bron: People Beeld: ANP, Instagram @sarahferguson15/ GettyImages

#RoyaltyNL

Tip van de redactie

Deze metalen vogel met kroontje is versierd met bloemen en is bovendien gemaakt van gerecycled materiaal. Een uniek stuk voor elke ruimte. Voor meer informatie klik op onderstaande button.