
Deze lekkernij maakt prinses Kate altijd met Pasen
19 april 2025
Pasen is voor veel mensen een tijd van familie, gezelligheid en natuurlijk lekker eten. Prinses Kate is geen uitzondering! Elk jaar maakt ze een speciale lekkernij die niet mag ontbreken op haar Paastafel.
Wat is het geheim van deze koninklijke traktatie? Het is een heerlijke chocolade-berry taart: een heerlijke taart die niet alleen mooi is om te zien, maar ook ontzettend lekker. Kate maakt deze taart dan ook graag.
Prinses Kate deelt vaak haar liefde voor bakken met haar familie, en deze taart is een favoriet van de kinderen. Het is een perfecte combinatie van romige chocolade en frisse bessen, en een knipoog naar het voorjaar. Het mooiste van deze taart? Je kunt hem makkelijk zelf maken, zelfs zonder een koninklijk banket.
Recept: chocolade-berry taart
Ingrediënten:
- 200 g digestive biscuits (of andere koekjes naar keuze)
- 100 g gesmolten boter
- 200 g pure chocolade
- 200 ml slagroom
- 250 g mascarpone
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 300 g gemengde bessen (zoals frambozen, blauwe bessen en aardbeien)
- Geraspte chocolade (voor de afwerking)
Bereidingswijze:
- Maak de bodem: Verkruimel de digestive biscuits fijn in een keukenmachine of door ze in een zak te doen en met een deegroller te verkruimelen. Meng de kruimels met de gesmolten boter tot een stevig deeg. Druk dit mengsel in de bodem van een taartvorm en zet het minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
- Chocoladevulling: Verwarm de slagroom in een pannetje op laag vuur totdat het bijna kookt. Voeg de chocolade toe en roer totdat de chocolade volledig is gesmolten en het mengsel glad is. Laat dit mengsel afkoelen, zodat het iets opstijft.
- Mascarponevulling: Klop de mascarpone samen met de poedersuiker en het vanille-extract in een kom tot een gladde crème. Voeg de afgekoelde chocoladevulling toe en meng alles goed door elkaar.
- Samenstellen: Haal de taartbodem uit de koelkast en vul deze met het chocolade-mascarpone mengsel. Zet de taart opnieuw in de koelkast om een paar uur op te stijven.
- Afwerking: Garneer de taart vlak voor het serveren met de gemengde bessen en een beetje geraspte chocolade voor een extra feestelijk effect.
- Serveren: Snijd de taart in mooie stukken en serveer met een flinke lepel vanille-ijs of een toefje slagroom voor de ultieme Paasbelevenis!
Veel plezier met het maken van deze lekkere taart!
BEELD GETTY IMAGES
LEES OOK
Uit andere media