kate recept kerst

Dít recept maakt Kate graag met kerst

Kate is dol op koken en vooral met kerst. Dan kookt ze het liefst voor een groot gezelschap. Het volgende recept maakt zij dan ook graag.

Kerst is hét feest om samen met familie te zijn. Niet alleen voor ons, maar ook voor Kate en haar familie. Ze houdt ervan om met kerst in de keuken te staan en zelf ook wat dingen te maken. Bijvoorbeeld een lekkere chutney, naar het recept van haar eigen grootmoeder.

Kookstress tijdens kerst

Naast alle boodschappen en cadeautjes inslaan, moet er ook nog gekookt worden. Dit is voor veel mensen iets te veel van het goede. Veel mensen hebben daarom last van stress tijdens het koken voor kerst. Kate hoeft zich daar geen zorgen over te maken, want zij hoeft geen inkopen te doen. Het enige wat zij hoeft te doen is zich focussen om dit lekkere recept voor Chutney. Niet alleen haar eigen gezin, maar ook koning Charles III en koningin Camilla zijn er dol op.

Lees ook: Harry en Meghan kon voor het goede doel

Recept Chutney

Ingrediënten (voor 8 potten)

1,8 kg pompoenen, geschild, van zaad ontdaan en in kleine stukjes gehakt

4 middelgrote uien, geschild en in kleine stukjes gesneden

3 appels, geschild, ontdaan van klokhuis en in kleine stukjes gehakt

225 g sultana’s of rozijnen

225 g ontpitte dadels, in grove stukken gehakt

600 ml moutazijn

900 g bruine basterdsuiker

1 theelepel zout

2 eetlepels gemalen gember

2 eetlepels gemengde pekelkruiden, in een stukje neteldoek

Hoe te maken?

Doe de fijngehakte pompoen, uien en appels met de rest van de ingrediënten en het zakje specerijen in een pan en roer door elkaar. Breng aan de kook, zet het vuur dan laag en laat het zachtjes 1 ½-2 uur sudderen, of tot het goed gemengd en dik is. Neem de pan van het vuur, laat afkoelen en verwijder de neteldoek. Schep het in gesteriliseerde potten met azijnbestendige deksels, vul ze tot op 1 cm van de bovenkant. Zorg ervoor dat de randen schoon zijn, schroef de gesteriliseerde deksels erop en bewaar ze op een koele plaats, tot 12 maanden. Eenmaal geopend, in de koelkast bewaren en binnen 1 maand gebruiken.

LEES OOK: MOEDER VAN KATE VERKLAPT WELKE KERSTDECORATIE HAAR KLEINKINDEREN HET LIEFST ZIEN

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Town & Country