Untitled Design (11)

Chefkok van Queen Elizabeth vertelt welke producten Britse royals nooit mogen eten 

Darren McGrady was de persoonlijke chefkok van Queen Elizabeth en vertelt alles over het dieet van de Queen en de andere Britse royals. Dit is wat Catherine van Wales en haar familie dus ook niet mogen eten.

Koningin Elizabeth hield altijd erg van lekker en vers eten. Iedere dag weer zorgde chefkok Darren McGrady en zijn team voor een heerlijke maaltijd. Ook stond de koningin zelf weleens in de keuken. Ze hield van taarten bakken en dan vooral van fruitige taarten. 

Geen zetmeelrijk voedsel

Volgens Darren McGrady was de Queen dol op gezond eten, zoals vlees en salades. Ze hield niet van zetmeelrijk voedsel als aardappelen of pasta. “Alleen bij zeer uitzonderlijke gelegenheden genoot ze wél van aardappelen, zoals bij haar favoriete gerecht hertenvlees met pastinaak, wortelen en aardappelen. Daarbij werden ze voor het opdienen tot een zo gelijk mogelijke vorm gesneden”, vertelt chefkok Darren McGrady.

Geen knoflook

Darren McGrady vertelt dat de Britse royals geen fan zijn van knoflook. Dit komt allemaal door hun werk. Ze staan daardoor veel in contact met mensen, dus willen geen knoflookadem hebben. 

Lees ook: 11 bijzondere weetjes over de Britse koninklijke familie

Geen schelpdieren

Britse royals eten ook nooit schelpdieren. “Vanwege het risico op een voedselvergiftiging wees de koningin schelpdieren altijd af”, vertelt Darren McGrady. Er was één uitzondering: koning Charles die tijdens een oesterfestival wat oesters at. 

Lees ook: Eigen menu voor de hondjes van koningin Elizabeth

Queen Elizabeth Receives Outgoing And Incoming Pms At Balmoral
Queen Elizabeth in Balmoral

Nooit rauw vlees

Ook rauw vlees zal nooit door de Britse royals worden gegeten. Ook hierbij is het risico op voedselvergiftiging groot. “Ze eten altijd hun vlees doorbakken.”  

Geen pizza

“Tijdens haar tijd in Buckingham Palace is er nog nooit pizza geserveerd”, vertelt de chefkok. “Dit omdat het gewoonweg niet paste in de elegante menu’s van het paleis.” Het zou dus zomaar zo kunnen zijn dat de koningin nog nooit pizza heeft gegeten. 

Lees ook: Koningin Paola niet blij met eigen pizza

Alleen seizoensfruit

Fruit was ook altijd erg belangrijk voor koningin Elizabeth. Wel was ze erg kieskeurig en mocht het alleen seizoensfruit zijn. “Ze was dol op perziken en mango’s. Wel wilde de koningin altijd de juiste fruitsoort in de juiste tijd van het jaar. Vooral aardbeien, overgoten met chocolade, waren haar grote favoriet”, aldus chefkok Darren McGrady.

Prinses Catherine van Wales geeft update over haar gezondheid

In het geval van Catherine van Wales zal haar voeding aan heel andere eisen moeten voldoen, gezien haar strijd tegen kanker. Ze geeft een update:

TEKST VERA GULDEMEESTER/ update Manon Daelmans
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl