11 bijzondere weetjes over de Britse koninklijke familie

De Royal Family is regelmatig te zien in het nieuws. Maar wist je dat prins Charles nogal wat speciale wensen heeft voor zijn ochtendritueel? En dat tijdens kerst de weegschaal vaker wordt gebruikt dan je zou denken? Hier zetten we een aantal interessante weetjes voor je op een rijtje.

1. Queen Elizabeth houdt wel van een drankje

Volgens het Britse tijdschrift The Independent houdt koningin Elizabeth wel van een drankje. Ze zou iedere avond een glas champagne drinken met een droge Martini. En dat is niet het enige, ze houdt ook van gin en Dubonnet voor de lunch en wijn tijdens de lunch.

2. Prinses Diana was eerst lerares

Voordat ze zich verloofde met prins Charles in 1981, had Diana verschillende baantjes. Zo werkte ze bijvoorbeeld als oppas voor vijf euro per uur en werkte ze als kleuterjuf bij de Young England School.

3. Royals mogen geen handtekeningen zetten

Deze regel geldt al een lange tijd en is bedoeld om te voorkomen dat buitenstaanders de handtekeningen van royals misbruiken.

4. Elizabeth reist regelmatig met een persoonlijke voorraad aan bloed

Volgens The Telegraph reist de koningin nooit in het buitenland zonder een Royal Navy dokter. Wanneer de monarchie denkt dat een bestemming een ‘twijfelachtige bloedvoorraad’ heeft, dan neemt ze haar eigen voorraad mee.

5. Er zal nooit knoflook staan op het Britse koninklijke menu

Elizabeth weet heel goed wat ze wel en niet wil. Aangezien ze de geur en smaak van knoflook afschuwelijk vindt, staat er geen enkel gerecht op het menu met dit ingrediënt.

6. De royals rijden soms in hun eigen auto’s om zich normaler te voelen

Als je ooit prins Harry achter het stuur ziet, is dat niet omdat zijn chauffeur ziek is. De royal vinden het af en toe heel erg fijn om even een break te nemen van hun elitaire bestaan en gewoon onafhankelijk zelf te kunnen rijden.

7. Prins Charles doet niet zijn eigen tandpasta op zijn tandenborstel

In de documentaire ‘Serving the Royals: Inside the Firm’ komt naar voren dat prins Charles nogal specifieke wensen heeft. Zo wordt zijn pyjama iedere ochtend geperst, zijn schoenveters worden gestreken en de temperatuur van het badwater moet juist zijn. Daarnaast verwacht hij ook tweeënhalve centimeter tandpasta op zijn tandenborstel in de ochtend.

8. Koningin Elizabeth draagt altijd dezelfde kleur nagellak

Ze begon er mee in 1989 en is sindsdien er niet meer mee gestopt. De kleur is ook favoriet geworden bij Kate Middleton.

9. De royals moeten zichzelf wegen voor én na het kerstdiner

Dit gebruik stamt nog uit de periode rond 1900, toen koning Edward VII zich nog zorgen maakte of mensen wel genoeg aten. Leden van de koninklijke familie en hun gasten moeten dus voor en na het kerstdiner op de weegschaal stappen.

10. Een man die is getrouwd met de koningin wordt niet automatisch koning

Vrouwen die de koning trouwen krijgen wel de titel van koningin. Andersom geldt dit echter niet. Dus wanneer Kate met William trouwt, wordt ze koningin.  Dit komt omdat de titel van koning soevereiniteit reflecteert terwijl de titel van koningin symbolisch gebruikt kan worden.

11. Kate Middleton is de eerste koninklijke bruid met een universiteitsdiploma

Middleton studeerde in 2005 af van de University of St. Andrews met een master in kunstgeschiedenis.

Lees ook:

Bruidsjurken zijn al mooi, maar bruidsjurken van royals hebben toch net even wat extra’s. De afgelopen jaren hebben we kunnen genieten van de meest mooie exemplaren op sprookjesachtige bruiloften.

7 royals in hun bruidsjurken

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP .