gezondheidsupdate

Camilla geeft nieuwe gezondheidsupdate over koning Charles 

Koning Charles heeft inmiddels al drie maanden kanker. Zijn vrouw, koningin Camilla, geeft nu een gezondheidsupdate en vertelt hoe het met hem gaat. 

In februari werd bekend dat de Britse vorst kanker heeft. Hierachter kwamen de doktoren toen de koning werd geopereerd aan een vergrote prostaat. Welke kankersoort de koning heeft, dat is nooit bekendgemaakt. Wel werd er altijd gezegd dat het naar omstandigheden goed ging met koning Charles.

Aanwezig bij tuinfeest

Koning Charles en koningin Camilla waren deze week aanwezig bij een tuinfeest in het Britse dorp Rye. Roya Nikkhah, koninklijk verslaggever bij The Sunday Times, was daar ook aanwezig en wist koningin Camilla even te spreken. 

Lees ook: Koning Charles raakte smaakvermogen kwijt door chemotherapie

Gezondheidsupdate koning Charles 

De koninklijk verslaggever vroeg aan koningin Camilla hoe het op dit moment met de gezondheid van Charles gaat. Camilla gaf daarop een gezondheidsupdate: “Het wordt steeds beter.” Even later kwam ze daar nog op terug: “Tenminste… als hij zich een beetje zou gedragen”, grapte de koningin van het Verenigd Koninkrijk. 

chemotherapie Charles
Koning Charles

Weer aan het werk 

Drie maanden na de kankerdiagnose is koning Charles weer rustig aan het werk gegaan. Zo bracht hij onder andere een bezoek aan University College Hospital Macmillan Cancer Centre in Londen en ook ging hij langs bij een militaire school. Ook de komende week staan er heel wat werkbezoeken op de planning. Ook het paleis een aankomend staatsbezoek aan. Koning Charles hoeft hier niet voor te reizen. De Japanse keizer Naruhito zal eind juni koning Charles en zijn vrouw, koning Camilla, bezoeken.

Lees ook: Koning Charles weer op werkbezoek: ‘Eindelijk mijn kooi uit’ 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl