amazon KONING CHARLES

Actueel: Amazon haalt neppe boeken over zieke koning Charles uit de verkoop

Sinds koning Charles ziek is, zijn er al diverse neppe boeken over hem verschenen. Deze boeken werden te koop aangeboden op onder andere Amazon. 

Afgelopen week kwam er slecht nieuws naar buiten over koning Charles. Buckingham Palace bracht naar buiten dat koning Charles kanker heeft. Welke kankersoort de koning heeft, dat laten ze niet weten. Wel weten we dat het naar omstandigheden goed gaat met de koning van het Verenigd Koninkrijk.

Boeken offline gehaald

Diverse aanbieders op Amazon wilden iets verdienen aan de zieke koning Charles. Erg werden namelijk meerdere boeken te koop aangeboden die met behulp van kunstmatige intelligentie geschreven waren. In de boeken stond valse informatie over de diagnose van Charles, die lijdt aan een vorm van kanker.

Lees ook: Charles maakt eerste publieke verschijning na bekendmaking kanker

Voldeden niet aan de richtlijnen

Een woordvoerder van Amazon laat aan Britse media weten dat de titels offline zijn gehaald omdat ze niet aan de richtlijnen voldeden. Er stonden dan ook vele leugens in. De woordvoerder vertelt hierover het volgende: “Amazon evalueert voortdurend opkomende technologieën en wil de best mogelijke winkel-, lees- en uitgeefervaring voor auteurs en klanten. We hebben inhoudsrichtlijnen die bepalen welke boeken te koop kunnen worden aangeboden en we onderzoeken onmiddellijk elk boek wanneer er een probleem wordt gemeld.”

Lees ook: Nu: Camilla geeft update over gezondheid koning Charles

Amazon Charles
Koning Charles net na zijn prostaatoperatie

Reactie Buckingham Palace op neppe boeken

Ook Buckingham Palace was op de hoogte van deze boeken op Amazon en houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Een woordvoerder van Buckingham Palace zegt: “Dergelijke titels die speculeren over de diagnose en behandeling van Zijne Majesteit zijn opdringerig, ongevoelig en staan vol onjuistheden. Ons juridisch team zal de kwestie nauwlettend in de gaten houden. We roepen alle individuen of organisaties, die de verkoop ervan faciliteren, op om ze onmiddellijk te verwijderen.”

Lees ook: Actueel: Prins Harry alweer terug in de VS na bliksembezoek aan zijn vader

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl