Charles Camilla Getty Royalty Online

Charles voor het eerst op stap na bekendmaking kanker

Koning Charles (75) is voor het eerst weer gezien sinds de bekendmaking van zijn kankerdiagnose vorige week. De Britse monarch liep zondag samen met zijn vrouw, koningin Camilla (76), naar een kerkdienst in Sandringham.

Deze verschijning volgt op een korte verklaring die Charles zaterdag heeft afgegeven, waarin hij zijn bewondering uitte voor kankerpatiënten en hun families van over de hele wereld.

Op X zijn beelden te zien waarom de koning en de koningin zwaaien naar de aanwezige pers.

Lees ook: Nu: Camilla geeft update over gezondheid koning Charles

Openbare verplichtingen uitstellen

Op 5 februari kondigde Buckingham Palace aan dat de koning was gediagnosticeerd met kanker na een niet-gerelateerde procedure voor ‘goedaardige prostaatvergroting’. Vanaf die dag ‘is hij begonnen met een schema van reguliere behandelingen. De artsen hebben hem geadviseerd om openbare verplichtingen uit te stellen’, aldus de verklaring van vorige week.

Lees ook: Dit is wat we nu weten over de ernstige ziekte van koning Charles

Positief

“Hij blijft volledig positief over zijn behandeling en kijkt ernaar uit om zo snel mogelijk terug te keren naar zijn volledige openbare taken”, meldde het Paleis. De exacte aard van zijn kanker is niet bekendgemaakt.

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES