Britain Royalty

‘2021 gaat geen goed jaar worden voor Andrew’

Het zou weleens een bijzonder pittig jaar kunnen worden voor prins Andrew. Journalist Richard Madley verwacht allerlei ontwikkelingen in de zaak Ghislaine Maxwell, waarbij ook Andrews naam mogelijk genoemd gaat worden.

Een en ander heeft alles te maken met zakenman Jeffrey Epstein. Hij wordt – of werd – verdacht van duistere zaken, waaronder mensenhandel en seks met minderjarige meisjes. Hij pleegde zelfmoord in de cel. Zijn voormalig rechterhand (en ex-vriendin, bovendien) Ghislaine Maxwell is in 2020 ook gearresteerd en zit nog altijd vast.

En deze vrouw, zo leest de volgorde van dingen tot nu toe, zou weleens tot kroongetuige kunnen worden ‘gemaakt’. Vooralsnog heeft zij weinig losgelaten over haar rol in alles, plus de vermeende, eventuele misstappen van Andrew. Maar naar verluidt probeert de Amerikaanse justitie haar dermate onaangenaam behandelen, dat ze zal ‘breken’. Ze krijgt onder meer slecht te eten en ze wordt steeds onderworpen aan lichamelijke onderzoeken (drugsonderzoeken). Ook mag ze niet op borgtocht de gevangenis verlaten, omdat ze een vluchtrisico zou vormen.

In ruil voor strafvermindering zou Maxwell alles moeten vertellen wat ze weet over de gang van zaken destijds. Ook als dat prins Andrew betreft, waarvan tenminste één vrouw beweert dat hij seks met haar heeft gehad toen ze nog minderjarig was, op één van de ruige feestjes bij Epstein thuis. Maar en zijn meer vrouwen ie hem betichten van onacceptabele handelingen.

Kenners verwachten dat Ghislaine Maxwell tot nog toe dan misschien gezwegen heeft, maar dit niet nog eens een (half) jaar gaat volhouden, onder de huidige omstandigheden. Als de ‘beerput’ dan eenmaal opengaat, wordt het voor Andrew zeer waarschijnlijk ook bepaald geen goed jaar.

File Britain Royals

LEES OOK:

Juan Carlos en zijn supertrieste verjaardag

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA