Juan Carlos en zijn ‘supertrieste’ verjaardag

Morgen is de oud-vorst jarig. Het zal zijn 83ste verjaardag worden. Maar een echt gezellig dagje of zelfs een heuse viering verwachten kenners niet. Een Spaanse krant voorspelt dat het weleens zijn ‘meest trieste’ verjaardag ooit kan worden.

De voormalig koning van Spanje – en vader van de huidige koning Felipe – verblijft sinds augustus in Abu Dhabi. Het was een vlucht voor alle verdenkingen, verhalen en schande die er rondom zijn persoon zijn ontstaan in de loop van de tijd. Niet dat hij nu de verdenkingen en onderzoeken ontloopt. Maar Juan Carlos wilde Felipe en Spanje verdere onrust besparen en besloot te vertrekken.

Morgen is Juan Carlos jarig. De krant El Confidencial vermoedt dat het weleens een ‘supertrieste’ verjaardag kan worden. Er wordt weinig tot geen bezoek voor hem verwacht, natuurlijk mede door de geldende reisbeperkingen. De verwachting is ook dat Casa Real, het Spaanse koningshuis, morgen geen uitingen op bijvoorbeeld social media zal plaatsen om stil te staan bij de verjaardag van de oud-koning.

Felipe en zijn vader in betere tijden. Later verwijderde hij zelfs de portretten van Juan Carlos uit zijn kantoren.

LEES OOK:

Koning Harald emotioneel na bezoek aan regio aardverschuiving

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA