ziekenhuis

Spaanse koningin Sofia is opgenomen in het ziekenhuis

De Spaanse koningin Sofía is opgenomen in een ziekenhuis in Madrid. Dat heeft de Spaanse media laten weten. 

Sophia van Griekenland en Denemarken is de vrouw van Juan Carlos van Spanje. Ze werd geboren als prinses van Denemarken en Griekenland en kreeg de titel koningin van Spanje, nadat haar man Juan Carlos I in 1975 koning werd.

In ziekenhuis vanwege urineweginfectie

De 86-jarige koningin Sofia is in het ziekenhuis opgenomen met een urineweginfectie. Het Spaanse hof geeft geen details vrijgegeven over de toestand van Sofia, maar bronnen dichtbij het koninklijk huis laten wel weten dat ze snel vooruitgaat. Ook zoon, koning Felipe, laat weten dat het naar omstandigheden goed met haar gaat. “Het gaat goed, ze is opgewekt en hoopt snel weer naar huis te mogen”, zei koning Felipe tegen journalisten na een bezoek aan zijn moeder.

Lees ook: De zus van Juan Carlos is opgenomen in het ziekenhuis

Funeral Of Hrh Grand Duke Jean/uitvaart Groothertog Jean
Koningin Sofia samen met haar man, koning Juan Carlos

Laatste keer in het openbaar

Op maandag, een dag voordat ze werd opgenomen, werd de koningin nog in het openbaar gezien bij de herdenking van de overleden Fernando Gómez-Acebo. Hij was een neef van de koninklijke familie. De koningin was hier aanwezig met haar man Juan Carlos, koning Felipe en zijn vrouw koningin Letizia. 

Lees ook: Fernando Gómez Acebo, neef van koning Felipe, op 49-jarige leeftijd overleden

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl