Fernando Gómez Acebo

Fernando Gómez Acebo, neef van koning Felipe, op 49-jarige leeftijd overleden

Het Spaanse koningshuis is in rouw nu Fernando Gómez Acebo, de neef van koning Felipe, is overleden. Hij werd slechts 49 jaar. 

De Spaanse krant El Mundo meldt dit grote verlies. Fernando Gómez Acebo is de jongste zoon van Infanta Pilar, de zus van Juan Carlos, de oud-koning van Spanje. 

Ademhalingsproblemen 

De neef van koning Felipe lag sinds maandag al in het ziekenhuis in Madrid, nadat hij last had van ademhalingsproblemen. Deze ademhalingsproblemen werden vrijdagavond plotseling zo erg, dat hij hieraan is overleden. 

Lees ook: Infanta Pilar overleden

Chronisch ziek na corona 

Fernando Gómez Acebo had in de pandemie corona opgelopen en sindsdien had hij last van chronische ademhalingsproblemen. Deze problemen werden volgens El Mundo steeds erger. 

Lees ook: Felipe en Letizia nemen afscheid van Infanta Pilar

Portrait Of Mrs Pilar De Borbón Spanish Princess And His Husband Luis Gómez Acebo, Badajoz Dukes, With Their Children Luis Bertran, Bruno Alejandro, Juan Filiberto, Fernando Humberto And Simoneta.
Infanta Pilar samen met haar man en kinderen

Laatste eer bewijzen aan ‘Coco’

De jongste zoon van Infanta Pilar, werd in de familie ook wel Coco genoemd. Ondanks zijn slechte gezondheid van de laatste jaren, was hij een innemend persoon. Hij was dol op skiën en deed dit dan ook vaak, ook stond hij altijd voor iedereen klaar. Het lichaam van Fernando is zaterdag naar een mortuarium in Madrid overgebracht waar de koninklijke familie, vrienden en kennissen hem de laatste eer kunnen bewijzen.

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl