koningin letizia Spanje jarig empty nest

Het lege nest van koningin Letizia

Op 15 september 2023 werd ze 51 jaar. Dat was een feestelijke dag, maar koningin Letizia heeft vast ook wat tranen gelaten die dag.

Op 31 oktober 2005 werd het eerste kind van Letizia en Felipe geboren, infante Leonor van Spanje. Zij was daarmee de eerste in de lijn om koning Felipe VI op te volgen. Haar geboorte was de aanleiding voor een belangrijke een hervorming van de Spaanse grondwet om de voorkeur van mannelijke afstammelingen boven vrouwelijke in de troonopvolging af te schaffen. Op 29 april 2007 werd hun tweede kind, infante Sofía, geboren. In alle jaren erna konden we meegenieten van een gelukkig gezin, met twee prachtige dochters en stralende ouders. Maar kleine meisjes worden groot en ook Leonor en Sofía vlogen uit.

Het lege nest van koningin Letizia

Je hoeft geen koningin te zijn om te weten hoe verdrietig het kan zijn als je kinderen het huis verlaten. Leonor volgt na haar tijd in Wales nu een driejarige militaire opleiding. Ook Infanta Sofía ging op pad: zij volgde in de voetsporen van haar zus en vertrok naar het prestigieuze United World College in Wales. Het zal nog steeds wennen zijn voor Letizia, om opeens thuis te komen in een leeg paleis. Het ‘empty palace syndrome’, waar onze koningin Máxima ook mee te maken heeft. 

Verjaardag

Koningin Letizia zal vast een traan hebben gelaten op haar verjaardag, maar grote kans dat ze ook enorm verwend is door haar familie. En terecht, want wat een geweldige vrouw is het! En het is dat we zeker weten dat ze 51 is, maar als je de helft had gezegd, hadden we het ook geloofd. Feliz cumpleaños, Leti!

Tekst Royaltynl, beeld GettyImages

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

chanel
KLIK HIER