Charles 3 2

Bijzonder: Charles ontvangt kaartje 10 jaar later

Je hoort weleens van uitschieters bij de post. Een verloren gewaand pakketje dat een jaar na dato alsnog aankomt. Of een uitnodiging voor een bruiloft die is ‘blijven hangen’ bij de post. Ook prins Charles kreeg late post, maar liefst 10 jaar later!

Het gebeurt niet zelden dat een kaart, brief of pakje kwijtraakt bij de post. Als je geluk hebt, wordt het nog eens nabezorgd. Maar veel mensen kunnen fluiten naar die uitnodiging, liefdesbrief of bestelde armband in hun brievenbus. In het geval van Charles steekt een en ander nét even iets anders in elkaar.

Een ansichtkaartje, geadresseerd aan hem, lag al die tijd namelijk aan boord van een kleine postboot. Die boot werd in augustus 2010 te water gelaten, mét de zak post erin. Het betrof het postbootje van de voormalige bewoners van het ruige, Schotse eilandje St Kilda. Zij verhuisden 80 jaar geleden definitief naar het Schotse vasteland. Ze keerden het onherbergzame eilandje voorgoed de rug toe, om wat comfortabeler te kunnen leven op het vasteland.

Bij de te-water-lating lag het volledig aan de wind of het houten bootje vervolgens ergens aan de Schotse kust zou stranden. Of zelfs helemaal in Noorwegen. Dat laatste gebeurde. Daar is onlangs, op het eiland Andøya, de kaart aan Charles teruggevonden.

Lees ook:

Grappig: deze serie kijkt Eloise tussen de lessen door

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @theroyalfamily, Twitter @ClarenceHouse

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen