Willem-Alexander en Máxima: groot verdriet

Amper een half uur nadat de politie bekend maakte dat bij een aanslag in een tram in Utrecht 3 doden zijn gevallen en 9 mensen ernstig gewond zijn geraakt betoonden koning Willem-Alexander en koningin Máxima al hun medeleven.

Amper een half uur nadat de politie bekend maakte dat bij een aanslag in een tram in Utrecht 3 doden zijn gevallen en 9 mensen ernstig gewond zijn geraakt betoonden koning Willem-Alexander en koningin Máxima al hun medeleven. Het koningspaar ook roept op tot rust en verdraagzaamheid.

“Het doet ons groot verdriet dat bij een aanslag in Utrecht drie mensen om het leven zijn gekomen en anderen ernstig gewond zijn geraakt. Met de slachtoffers en hun familie leven wij intens mee. Geweldsdaden als deze zijn volstrekt onacceptabel. Laten wij samen eensgezind op de bres staan voor een samenleving waarin mensen zich veilig kunnen voelen en waarin vrijheid en verdraagzaamheid de boventoon voeren. Onze dank gaat uit naar alle hulpverleners die zich momenteel inzetten voor de getroffenen. In gedachten zijn wij bij de inwoners van Utrecht.”

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen