Prinses Sofia Zweden

7 leuke weetjes over prinses Sofia 

Prinses Sofia mag zichzelf alweer bijna negen jaar prinses van Zweden noemen, maar hoe goed kennen wij haar nu echt? Leer haar beter kennen aan de hand van deze leuke weetjes. 

Met het jaar populairder

Waar prinses Sofia in eerste instantie niet zo populair was, is dat inmiddels helemaal goedgekomen. Ze heeft de harten van de Zweden gestolen en staat bekend om haar sociale betrokkenheid. Het is de hoogste tijd om wat leuke nieuwtjes over haar op een rijtje te zetten. 

Verleden als realityster

De 39-jarige prinses Sofia was voordat ze lid werd van het koninklijk huis een (naakt)model en realityster. Zo deed ze in 2010 mee aan het realityprogramma Paradise Hotel, waar ze al snel de aandacht trok van het publiek toen ze met een andere vrouw zoende. Daarom werd er in eerste instantie niet heel blij en positief gereageerd op haar als liefde van prins Carl Philip, maar gelukkig veranderde dat al snel.

Diverse studies gedaan

Prinses Sofia heeft diverse academische studies gedaan. Ze studeerde onder andere aan het Stockholm Institute of Business en deed een intensieve taalcursus aan de Universiteit van Stockholm om haar kennis van de Zweedse taal te verbeteren. 

Rol als beschermvrouw

Als prinses heeft Sofia verschillende officiële taken en verantwoordelijkheden. Ze is beschermvrouw voor verschillende organisaties en stichtingen, en bezoekt diverse die gericht zijn op kinderrechten, gezondheid en welzijn. 

Swedish Royals Attend Polar Music Prize 2023
Prinses Sofia samen met haar man prins Carl Philip

Grote inzet voor liefdadigheidswerk

Naast de officiële taken doet de prinses ook liefdadigheidswerk. De prinses staat bekend om haar sociale betrokkenheid en toewijding. Ze zet zich actief in voor diverse goede doelen en organisaties, die vooral te maken hebben met kindergezondheid en onderwijs. 

Passie voor paardrijden

Wist u al dat prinses Sofia een grote passie heeft voor paardrijden? Ze heeft deelgenomen aan verschillende paardensportevenementen en heeft zelfs meegedaan aan dressuurwedstrijden op hoog niveau. Ze heeft al sinds haar jeugd een grote liefde voor paarden en heeft in diverse interviews ook aangegeven dat dit ook niet meer zal overgaan. 

Prinses met moderne stijl

Prinses Sofia staat bekend om haar eigentijdse stijl en modebewustzijn. Haar kledingkeuze wordt nauwlettend in de gaten gehouden en hebben invloed op de modetrends in Zweden. Het leuke is dat de prinses moderne en klassieke elementen met elkaar combineert. Hierdoor wordt het trendy en eigentijds tegelijkertijd. 

Muzikaal talent

Wat kan prinses Sofia eigenlijk niet? Het blijkt dat ze ook nog een muzikaal talent is en heeft al samengewerkt met diverse artiesten en muziekanten. Ze kan zingen en ook nog eens diverse instrumenten spelen. Een favoriete muziekstijl heeft ze niet, ze is dol op diverse muziekstijlen.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 18-12-2023

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty
#Royaltynl