Maxima

Koningin Máxima is een keukenprinses

Opnieuw en niet voor het eerst liet koningin Máxima zien dat het nog steeds helemaal goed zit met haar keukenskills.

Het werkbezoek dat koningin Máxima bracht aan een buurthuis in Amsterdam werd ook echt een werkbezoek. Niet zoals zo vaak aandachtig luisteren naar wat de mensen wilden vertellen en een rondleiding, maar de handen uit de mouwen.

Passie

Nou is dat voor Máxima nooit een probleem, die heeft al op zoveel verschillende manieren aangepakt, en stond ook al eerder in de keuken. Zo vaak zelfs, dat we stiekem soms denken dat het een grote passie van haar is.

Máxima was ditmaal te gast bij Oma’s Soep. Die organiseert in twaalf steden kookochtenden, waaraan zowel ouderen als jongeren deelnemen. Dat allemaal in het grotere kader van de strijd tegen de eenzaamheid.

Eenzaamheid

Vandaar ook nog twee bezoeken later die dag. Naar het project Heimweeverhalen, waarbij buurtbewoners vertellen waar ze naar terugverlangen. Ook bezocht ze een workshop van het ZID Theater, waarbij buurtbewoners verhalen creëren over hoe ze de mensen in de buurt kunnen verbinden.

De koningin bezocht het buurthuis in het kader van de Week tegen Eenzaamheid, die loopt van 28 september tot en met 4 oktober. Tijdens deze week is er extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. Op honderden plekken in Nederland zijn dan activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

ANP

#Royaltynl