Werkbezoek Koningin Máxima Aan Gulpener Bierbrouwerij

Koningin Máxima steekt handen uit mouwen bij bierbrouwerij

Koningin Máxima was gisteren op bezoek bij de Gulpener Bierbrouwerij in Limburg en hielp de bierbrouwers graag een handje bij het brouwproces.

Koningin Máxima bezoekt bierbrouwerij

De koningin mocht hopbellen plukken en hielp ook mee in de microbrouwerij, waar de eerder geplukte planten werden gebruikt voor het uitproberen van nieuwe bieren en smaken. Koningin Máxima begon haar bezoek in het dorpje Reijmerstok waar één van de hopvelden van de bierbrouwerij te vinden is. Na het plukken kreeg ze een rondleiding door de brouwerij. Samen met de medewerkers gaf directeur Jan-Paul Rutten onder andere uitleg over de vernieuwende brouwtechnieken en de verwerking van lokale grondstoffen.

Biertje erbij?

In het BrouwLokaal kreeg koningin Máxima een niet-alcoholisch drankje en ging ze in gesprek met de directie en de medewerkers over de historie van de bierbrouwerij, het coronajaar en de duurzame aanpak van het bedrijf. “Er zijn best zorgen. We zijn traditioneel gericht op horeca, dus het was een moeilijk jaar en onze grootste zorg is de winter. Of de horeca kan blijven draaien”, aldus directeur Rutten over de coronatijd. “Het betekende voor ons wel twee jaar rode cijfers.” Rutten was blij met het bezoek van de koningin. Vorig jaar won de brouwerij de plaquette voor duurzaam ondernemerschap en dit was “de parel op de kroon op ons werk die we vorig jaar al ontvingen” volgens Rutten.

Lees ook: Koningin Máxima opent op deze datum nationale supercomputer Snellius

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Beeld en bron: ANP