Modemerken Kate

Verwijderde bericht over prinses Kate roept vragen op

Het raadsel rond de Britse prinses Kate (42) wordt steeds groter. Op dinsdag kondigde het Britse ministerie van Defensie aan dat Catherine van Wales op 8 juni aanwezig zou zijn bij de militaire parade Trooping the Colour. Dit zou haar eerste werktaak zijn sinds haar operatie. Dit bericht is echter plotseling van de website verdwenen, wat vragen oproept over de voorspoedigheid van Kate’s herstel.

Geen toestemming

De annulering van de geplande verschijning op 8 juni lijkt voor velen geen positief signaal. Het zou suggereren dat de hertogin meer tijd nodig heeft om volledig te herstellen. Volgens de BBC had het ministerie echter geen toestemming om dit nieuws al bekend te maken. Het is nu onzeker of Kate daadwerkelijk aanwezig zal zijn bij de ceremonie. Trooping the Colour is een jaarlijkse militaire parade ter ere van het staatshoofd van het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook: Zien: Eerste foto’s van prinses Kate in het openbaar

Het ministerie van Defensie plaatste de aankondiging van Kate’s aanwezigheid, volgens de BBC, gebaseerd op haar rol als Colonel of the Irish Guards. Dit jaar is dat het regiment dat de ‘kleur’ presenteert tijdens Trooping the Colour. Maar zorgen om Kate waren er al. Is is namelijk nooit gedeeld waarom ze precies een operatie moest ondergaan. Ook laat Kensington Palace weinig los over haar herstel.

Lees ook: Ondanks kritiek: Oom prinses Kate gaat meedoen aan Big Brother

Persoonlijke redenen

Eerder liet Buckingham Palace weten dat Kate zeker tot Pasen moet herstellen van de buikoperatie die ze eerder dit jaar onderging. Onlangs deelde het paleis wel mee dat haar herstel ‘nog altijd goed verloopt’, nadat prins William plotseling een herdenkingsdienst oversloeg wegens ‘persoonlijke redenen.’

Wat die persoonlijke redenen zijn, is niet duidelijk, en het is ook onzeker of Kate na Pasen haar taken weer zal oppakken. TMZ deelde eerder deze week wel foto’s van Kate, waarop ze werd gezien met haar moeder.

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES