Felipe Van Spanje

Spaanse koning Felipe viert tien jaar op de troon met nieuwe foto’s

Het is feest in Spanje! Het Spaanse hof viert namelijk het tienjarig jubileum van koning Felipe’s (56) troonsbestijging en heeft ter gelegenheid hiervan nieuwe foto’s vrijgegeven.

In tegenstelling tot wat gebruikelijk is bij andere Europese monarchieën, komt het zelden voor dat de Spaanse royals foto’s vrijgeven, waardoor deze foto’s van koning Felipe des te specialer zijn.

De foto’s zijn een mix van zwart-wit en kleurenportretten, allemaal gemaakt door het mediateam van het paleis, en tonen koning Felipe alleen in zijn kantoor.

Het kantoor lijkt zich op de begane grond van het Zarzuela-paleis te bevinden, de residentie van koning Felipe en koningin Letizia, en kijkt uit op de tuinen, wat zorgt voor veel natuurlijk licht.

Koning Felipe Van Spanje Zwart Wit Royalty Online
© Casa de S.M. el Rey
Day 3 Spanish Royals Visit Netherlands
© Casa de S.M. el Rey

Lees ook: Spaanse koning Felipe en Letizia vieren 20-jarige huwelijk

De beelden zijn vooraf vrijgegeven om het nieuws over meerdere dagen te verspreiden. De viering wordt verspreidt over twee dagen waarin meerdere evenementen plaatsvinden: de uitreiking van onderscheidingen, de opening van tentoonstellingen, maar ook gezamenlijke activiteiten voor de dochters van de koning.

Lees ook: Willem-Alexander bedankt koning Felipe voor het opvangen van Amalia

Ook op Instagram staat het Spaanse hof bij het jubileum stil. ‘De Koning en Koningin, de Prinses van Asturië en Infanta Sofia, wonen de plechtige estafette van de Koninklijke Garde bij ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van S.M. Koning Felipe VI’, schrijft het hof. ‘Aan deze ceremonie nemen 359 leden van de Koninklijke Garde en vertegenwoordigers van de drie krijgsmachtdelen en de Burgerwacht deel.’

En uiteraard is er geen viering zonder een balkonscène:

Balkonscene Koning Felipe Royalty Online
© Instagram: @casarealesp

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES/CASA DE S.M. EL REY/INSTAGRAM: @casarealesp